Infocenter / Att använda Monster / Platsannonser / Skapa videor utan hinder

Skapa videor utan hinder

Monster Studios är en ny och spännande plattform som låter dig skapa, redigera och publicera videoannonser på egen hand. Även om du är blyg framför kameran, fruktar för en lång godkännandeprocess eller har kort om tid rekommenderar vi dig att ta möjligheten att locka och engagera kandidater på en helt ny nivå. Läs vidare för att se hur du kan komma över de vanligaste hindren och skapa imponerande innehåll som får kvalificerade kandidater att lägga märke till er och ansöka!

Är du kameraskygg?

Om det känns jobbigt att ställa dig framför kameran kan det vara bra att komma ihåg att du inte behöver vara stjärnan. Om du är blyg framför kameran eller föredrar att hålla dig bakom kulisserna är det okej! Här är tre sätt att skapa en video utan att själv stå framför kameran.

Låt någon annan stå i rampljuset

Prata med det team du rekryterar för och låt dem spela in en ‘vanlig dag på jobbet’- video för att ge kandidater en insyn i rollen. En annan bra idé är att fråga rollens chef om hen kan tänka sig att presentera tjänsten eller svara på några frågor framför kameran. Det sistnämnda tipset har visat sig vara mycket effektivt och kandidater är 46% mer benägna att överväga tjänsten och 30% mer benägna att ansöka. 1

Använd bilder

Vi har alla hört att en bild säger mer än tusen ord – ännu mer kan sägas med ett bildspel. Spela in din video för att fånga upp rösten och täck sedan inspelningen med helskärmsbilder och videoklipp. Innan du vet ordet av det har du en effektiv video som bjuder in kandidater till ert kontor och visar dem runt. Du kan också använda texter på helskräm för att lista företagets förmåner och fördelar, kvalifikationer, uppmaning till ansökan, etc.

Återvinn en video

I Monster Studios videobibliotek hittar du alla videor skapade av ditt team/företag. Om du hittar en video som passar din tjänst men är skapad av en kollega kan du använda den. Välj video och klicka sedan på “publicera på Monster”. Om du enbart gillar en bit av en kollegas video, t.ex. beskrivning av företaget eller förmåner – gå till inställningarna för videon och spara den på din enhet. Ladda sedan upp videon i ett nytt projekt i Monster Studios och klipp bort det material du inte vill använda.

Tar godkännandeprocessen lång tid?

Vi har alla varit där: ditt projekt står stilla – väntar på att en person ska säga GODKÄNT! När det händer är det magiskt, men väntan kan bli lång. Lyckligtvis finns det några strategier för att påskynda godkännandeprocessen.

Få allt godkänt innan du spelar in

Skicka över manus, bilder och text i förväg till den som ska godkänna. Då kan du göra de begärda ändringar innan du spelar in och redigerar. Genom att tidigt involvera denna person i processen kan du också spara tid när det kommer till slutprodukten. Eftersom de redan har sett över och godkänt material kan du förhoppningsvis få ett snabbt godkännande tillbaka.

Använd företagets egna material

De flesta företagen har ett bibliotek med material tillgängligt att använda som följer företagets riktlinjer. Även om det är lätt att ta egna bilder och videor runt om på kontoret kan detta flaggas rött om ditt företag lägger stor vikt på stil, format och integritet av varumärkets ansikte utåt. Om så är fallet använd bilder och videor som är godkända av företaget. Nämn att du använt godkänt material när du skickar iväg din video för godkännande – om den som godkänner vet att materialet redan har använts offentligt kan godkännandeprocessen gå fortare.

En video som passar till allt

Spela in en video som kan användas för många olika tjänster på olika avdelningar. Då behöver du bara få godkännande en gång! Att fokusera på företagets kultur, värderingar, fördelar och förmåner är alltid tilltalande för kandidater. Faktum är att 44% av kandidater bedömer att företagets värderingar är det mest värdefulla marknadsföringsinnehållet. 2

Har du ont om tid?

Du kanske tänker: “Jag har så mycket att göra – ingen chans i världen att jag kan lägga till en till uppgift på min lista”. Men att prioritera tid för att skapa videor till dina annonser kan hjälpa dig att engagera kandidater, bli ihågkommen och sticka ut från mängden. Vi vet alla vilken konkurrens det är i dagens rekrytering. Här kommer våra tips på hur du skapar videoannonser på ett effektivt sätt.

Skapa en video per avdelning

Färdigheter, förmåner och teamstruktur skiljer sig från en avdelning till en annan. Istället för att spendera tid på en video för varje roll, skapa en som kan lyfta fram det bästa från avdelningen. En video om försäljning kan fokusera på provisionsmodellen, konkurrenskraftiga produkter och bonusprogram. Om det är en video för kundtjänst kan ni lägga fokus på utbildning, samarbete och teamatmosfär.

Håll det kort

Även en 30-sekundersvideo kommer öka kandidatengagemanget och erbjuda mer information än en annonsbeskrivning i text. Att bara säga hej och visa några bilder på kontoret, eller presentera dig själv och bjuda in kvalificerade kandidater att ansöka kommer ge ett varmt välkomnande till företaget och är värt varje sekund.

Använd en befintlig video

Använd material från tidigare inspelningar till nya videor. Spara ner en Monster Studiosvideo på din enhet och ladda upp den till ett nytt videoprojekt. Sedan klipper du bara bort det du inte vill ha kvar. Dina bilder, videor och texter kommer redan att vara inbäddade i filen vilket betyder att du inte behöver göra om dem.

Tittare tar in 95% av ett meddelande när de tittar på en video
jämfört med 10% när de läser en text. 3

1 Lighthouse Research & Advisory Study; The Role of Video in the Candidate Experience;
2 2018 Talent Board NA CandE Benchmark Research Report;
3 insivia