Infocenter / Att använda Monster / Platsannonser / Rekrytera med video

Rekrytera med video

Om du vill nå kandidater på ett mer engagerande och autentiskt sätt bör video vara högsta prioritet. Även om du kan skriva ut jobbdetaljer, beskriva företagskulturen och ange alla anledningar till att ditt företag är ett bra ställe att arbeta på hjälper videor dig att ta dessa ämnen till en ny nivå och lämnar ett bestående intryck.

Ladda upp videor på YouTube eller Vimeo och lägg till dem i din annonsmall på Monster, på er karriärsida och sociala kanaler. Denna strategi kommer att ge ditt varumärke ett lyft och erbjuder kandidater mer insyn i tjänsten, människorna och arbetsmiljön hos er. Läs vidare för att lära dig hur du kan komma igång.

Manualer

Exempel på en bra video
Spana in detta exempel på en rekryteringsvideo där de söker en Project Manager.

Vanliga frågor

Video är ett enkelt sätt att engagera och komma i kontakt med kandidater. Du sticker samtidigt ut från konkurrenter som enbart publicerar textbaserade företagsbeskrivningar och bilder. Video låter dig kommunicera flera budskap samtidigt; ditt företags värderingar, arbetsmiljö, den kompetens du letar efter och mer. Med en video kan du fånga kandidaternas uppmärksamhet och visa ditt företag på under 60 sekunder – det är helt enkelt ett format för alla företag – stora som små.

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord, tänk då på vad en video kan berätta för arbetssökande. Video erbjuder transparens och en inblick i ditt företag, något som är värdefullt för arbetssökande som letar efter en ny arbetsgivare. Med video kan du snabbt och enkelt presentera människor, platser och produkter jämfört med att skriva långa beskrivningar. Du kan dessutom med video styra hur ditt företag syns utåt och uppfattas, och på så sätt stärka ditt arbetsgivarvarumärke för varje video du skapar.

Vi rekommenderar att inkludera företagslogga, en kort beskrivning om tjänsten, kort om er företagskultur, placering och förmåner. Och sist men inte minst, glöm inte att uppmana till ansökan. Om du vill se exempelmanus för att hitta inspiration kan du läsa vår artikel Manustips.

Om du vill skapa en företagsvideo för att visa hur ni är som arbetsgivare kan du spana in vår artikel Checklista. Checklistan kommer hjälpa dig att se över olika element som är viktiga för att sticka ut från mängden. Dessutom borde du ställa dig själv några frågor: Vad gör vårt företag som andra inte gör? Vilket budskap vill vi att tittarna ska ta med sig? Video är ett bra sätt att stödja och marknadsföra er själva som arbetsgivare.

Du kan enkelt lägga till dina videor i din annonsmall och premiumprofil på Monster. Med en video låter du kandidaterna få se mer av ert företag och ni kan på ett trevligt sätt uppmana till ansökan. Du kan ladda upp en till tre videor. Läs våra artiklar Brandad annonsmall och Premium företagsprofil.

Även om kandidater uppskattar videoformatet vill du inte ta upp för mycket av deras tid. Vi rekommenderar en video på en till två minuter. Det ger dig tillräckligt med tid för att berätta om jobbdetaljer och vilken kompetens du letar efter.

Vi har en artikel med tips och råd för hur du skriver ett manus. Spana in vår artikel Manustips där vi går igenom vad du borde inkludera i ditt manus, vi ger våra bästa tips och ger exempel på videomanus.

Absolut! Läs våra tips på hur du kan skapa videor utan att själv stå i rampljuset, du hittar artikeln här. Du kan till exempel använda videor som dina kollegor har skapat, använda ett bildgalleri med berättarröst eller låta någon annan stå framför kameran genom att intervjua rekryterande chef eller teamet.