Infocenter / Att använda Monster / Platsannonser / Kom igång med rekryteringsvideor

Kom igång med rekryteringsvideor

 

Enligt Invisia tar tittare in 95% av meddelandet när de tittar på en video jämfört med 10% när de läser en text. Om du vill attrahera kandidater och bli ihågkommen under hela processen är det dags att överväga dina alternativ.

Beroende på vilken typ av produktion du letar efter finns det många olika alternativ och lösningar för dina videobehov. I denna artikel kommer vi att nämna några alternativ baserat på hur mycket tid du har, vilken kvalitet som eftersträvas och eventuella kostnader.

Gör det själv:

Du kan spela in enkla rekryteringsvideor med hjälp av din smartphone och ladda upp på YouTube eller Vimeo. Du kan publicera videon som den är eller använda mobilens redigeringsverktyg för enkel redigering. Beroende på telefonens kapacitet kan redigeringsalternativen vara för få för att få in er företagsbranding.

Betala någon för att göra det åt er:

Du kan gå direkt till ett produktionsföretag som har erfarenhet av rekryteringsvideor och företagsbranding. Detta är ett bra alternativ för företag med större budget som inte har tid att skapa själva.

Gör det själv – med lite hjälp på traven:

Om du vill hitta ett mellanting och inte har något emot ’gör-det-själv’-alternativet men önskar bättre redigering kan du spana in videoredigerings-appar. Du kan skapa professionella videor med hög kvalitet och lägga till din logga, företagets färger, videoklipp, bilder och mer. Det finns många olika alternativ och prisklasser tillgängliga, med lite research kan du garanterat hitta en app som passar dig.

Oavsett hur du väljer att skapa dina rekryteringsvideor se till att ladda upp dem på YouTube eller Vimeo så att du kan inkludera dem i all rekryteringskommunikation. Video är ett bra sätt att attrahera och engagera kandidater och ger en insikt i företaget.