Infocenter / Att använda Monster / Platsannonser / Hantera platsannonser

Hantera platsannonser

Du kan snabbt och enkelt få en översikt, utföra nödvändiga åtgärder och följ dina platsannonsers resultat från ditt Monsterkonto. Läs mer nedan.

Hitta ‘Hantera Platsannonser’

Klicka på Hantera platsannonser i menyraden.

Visningar

Välj vilka annonser du vill se:

 • Aktiva annonser – standardvy som visar alla dina aktiva platsannonser på Monster.
 • Ofullständiga annonser – platsannonser som inte har publicerats ännu och behöver slutföras innan de blir aktiva på hemsidan.
 • Vilande annonser – platsannonser som är publicerade med ett publiceringsdatum i framtiden.
 • Inaktiverade annonser – platsannonser som har inaktiverats, dessa kan kopieras och ompubliceras vid behov.
 • Arkiverade annonser – platsannonser som har arkiverats (kan fortfarande kopieras och ompubliceras).

Administratörer kan se platsannonser skapade av andra användare genom att gå till rullgardinsmenyn för ‘Användare’ och välja specifik användare eller samtliga användare.

Aktiviteter på platsannonser

Vilken aktivitet vill du utföra?

Du kan utföra flera olika aktiviteter på dina platsannonser beroende på annonsens status.

 • Ändra – gör ändringar i din platsannons. Det kan ta upp till två timmar innan dina ändringar blir synliga på hemsidan. Det är kostnadsfritt att göra ändringar i din platsannons så länge du inte lägger till fler placeringar, kategorier eller extrafunktioner.
 • Ompublicera – publicera din platsannons på nytt, detta kommer att kosta ytterligare ett annonspaket. Vid ompublicering följer annonsens statistik med och kombinerar alla perioder annonsen har varit aktiv. Obs! Om du ompublicerar för att lyfta upp annonsen i sökresultatet kontrollera först om din aktiva annons har auto-refresh, i så fall ser den nypublicerad ut vid varje refresh.
 • Kopiera – kopiera din platsannons för att publicera en ny version. Detta alternativ ger dig möjligheten att nollställa statistiken på annonsen.
 • Inaktivera – om du redan har hittat den perfekt kandidaten och inte vill ha fler ansökningar kan du inaktivera platsannonsen. Detta alternativ är att föredra framför att sätta ett automatiskt inaktiveringsdatum.
 • Arkivera – om du inte längre behöver en platsannons kan du arkivera den. Platsannonsen kommer då hamna under Arkiverade annonser och dina platsannonser blir enklare att hantera.
 • Granska – se hur din platsannons ser ut när den är publicerad på Monster.

Statistik

Utöver aktiviteter på din platsannons kan du även se resultatet på annonsen. Du kan se hur många visningar, klick och ansökningar annonsen har fått.

Visningar är en kombination av visningar från både dator och mobil vy, klick ger dig en uppfattning av aktivitet på annonsen (ex. klicka på en länk i annonstexten) och ansökningar visar hur många kandidater som har klickat på ansök-knappen. Om du använder Ansökan standard kan du se alla ansökningar på ditt konto och om du använder extern ansökningslänk ger det dig en uppfattning om hur många kandidater som gått vidare till länken.

! Om siffran för ansökningar inte är hyperlänkad betyder det att du har använt en extern ansökningsmetod. Siffran visar hur många som har klickat på ansökningsknappen men inte hur många som har slutfört sin ansökan på den externa sidan.