Ansökningsmetoder

Monster erbjuder två olika ansökningsmetoder. Nedan kan du läsa mer om metoderna och välja den som passar dig bäst. 

 

Monsters standardansökan

Ansökan standard är den rekommenderade ansökningsmetoden för dina Monsterannonser. Kandidater kan snabbt och enkelt ansöka via sina Monsterkonton. Ansökningar kommer skickas till angiven mejladress samt sparas på ditt Monsterkonto.

Ansökan via extern länk

Om du använder ett externt ansökningsverktyg kan du ange en URL till sidan du vill att kandidater vidarebefordras till.

Se till att din hemsida eller ansökningsverktyg är mobilanpassat och enkelt att använda. En lång eller krånglig process med flera sidor, många obligatoriska fält eller att ett nytt konto måste skapas kan göra att kandidaten väljer att inte slutföra sin ansökan. Denna ansökningsmetod kommer enbart visa hur många som har klickat på ansökningsknappen på Monster.

Om du inte ser fältet för extern ansökningsmetod kan du aktivera detta i dina kontoinställningar. Håll muspekaren över kugghjulet i övre högra hörnet, klicka på Kontoinställningar och sedan på Kontoinställningar i menyn på vänster sida. På denna sida kan du aktivera ‘ansökan via extern länk’. Glöm inte att spara dina ändringar. Läs vår artikel Kontoinställningar för steg-för-steg beskrivning.

 


Vanliga frågor

F: Vilken ansökningsmetod rekommenderar Monster?
S: Monster rekommenderar ‘Ansökan standard’. För att:

  • Du kan enkelt undvika spam då mejladressen inte behöver synas i annonstexten. Kandidater måste ha eller skapa ett Monsterkonto för att ansöka, vilket motverkar bots/spamrobotar.
  • Du kan enkelt hantera dina ansökningar i ditt Monsterkonto.


F: Vilka nackdelar finns med att använda extern ansökningsmetod?
S:

  • Ansökningarna görs externt och kommer inte sparas på ditt Monsterkonto.
  • Monster kan enbart ge statistik på hur många som har klickat på ansökningsknappen, inte hur många som har slutfört sin ansökan.
  • Vidarebefordran till en extern sida kan få kandidaten att inte slutföra sin ansökan (t.ex. måste skapa nytt konto, många detaljer att fylla i)


F:  Jag har fått en ansökan som bara innehåller kontaktuppgifter, vad är detta?
S: Detta är en snabbansökan från Monster-appen. Ansökningsprocessen ska vara enkel och snabb via mobilen, därför behöver kandidater bara fylla i nedan obligatoriska fält:

  • Namn
  • Mejladress
  • Utbildningsnivå
  • Senaste arbetsgivare

Eftersom många kandidater inte har sparat sitt CV på mobilen har ansökningsprocessen förenklats för att underlätta kontakten med arbetsgivare. Med ovan uppgifter har du som arbetsgivare/rekryterare möjligheten att kontakta kandidaterna och be dem att skicka över dokument för att slutföra ansökan.