SearchMonster

Vi jobbar ständigt med att förbättra våra sökverktyg för att hjälpa dig att hitta rätt matchning.
Läs om förändringarna här!
 

SearchMonster är ett enkelt, intuitivt och lättnavigerat verktyg som hjälper dig att söka fram och kontakta kandidater. Du kan skicka meddelanden till flera kandidater samtidigt eller välj att skicka ett meddelande till varje ny kandidat som registrerar sig som motsvarar din kandidatbevakning.

Manualer

Videor

SearchMonster – Översikt
Få en översikt på vad SearchMonster kan erbjuda.

SearchMonster – Boolesk logik
Lär dig hur du skapar effektiva söksträngar med Boolesk logik.

SearchMonster – Automeddelandekampanj
Skicka en kampanj och nå ut snabbt till många kandidater.

E-utbildning

Gå vår SearchMonster-kurs för att lära dig om alla funktioner och hur man söker effektivt.
Klicka på bilden bredvid för att komma igång.

Vanliga frågor

Vi jobbar ständigt på att förbättra CV-sökupplevelsen för att hjälpa dig att hitta rätt kandidater för dina rekryteringar. Om du vill veta mer om senaste uppdateringar och förbättringar kan du läsa våra release notes. Om du har fler frågor kan du besöka vårt hjälpcenter.

Du kan kontakta kandidater direkt från sökresultatet eller genom att sätta upp en automeddelandekampanj som gör jobbet åt dig. Läs denna artikel för att lära dig mer om kampanjer och spana in våra tre tips för en effektiv kampanj.

Ja, du kan få mejlnotifikationer när det finns nya kandidater som matchar din sökning. Klicka på “Aktivera mejlbevakning” längst ner till vänster på sökresultatssidan. Du kan välja frekveens genom att klicka på kugghjulet i menypanelen till vänster.

Så många du vill! Alla sökningar du utför kommer sparas på översikten för enkel åtkomst. SearchMonster ger dig även möjligheten att klona en sökning (kopiera sökkriterier), arkivera en sökning som du inte behöver just nu eller radera en sökning permanent.

Ja, lämna placeringsfältet tomt och klicka på sök. Detta är rekommenderat om du har en tjänst där kandidaten kan jobba hemifrån.

Du har förmodligen lagt till för många sökkriterier. Testa att bredda din sökning innan du förfinar med krav. Använd branschtermer för jobbtitel och undvik interna jobbtitlar. Se också till att söka på alla kandidater först. Även om en kandidat inte har uppdaterat sitt CV nyligen kan de vara intresserade av en spännande tjänst.

Du kan se alla sökkriterier på vänster sida av sökresultatet. Du kan enkelt förfina ditt sökresultat genom att lägga till fler kriterier. Lägg till de mest relevanta sökorden för din sökning. Du kan också justera placering genom att minska radius och hitta de allra närmsta kandidaterna. Läs vår artikel Boolesk logik för att lära dig hur du skapar en komplex söksträng där du kan bredda, ställa krav och utesluta samtidigt.

Det finns kandidater som inte vill visa personlig information (namn och kontaktuppgifter) på Monster. Det kan vara att deras nuvarande arbetsgivare inte vet om att de söker nytt eller att de helt enkelt inte vill visa all information. Du kan fortfarande kontakta konfidentiella kandidater genom att klicka på knappen “Skicka meddelande”.

Sökresultatet sorteras efter relevans men du kan använda filtret “Uppladdat CV” för att förfina ditt resultat. Välj ett eget datumintervall eller välj ett altnerativ från listan; “inom 1 dag”,”inom en vecka”, “inom 9 månader”, etc. Kom ihåg att även kandidater som inte har uppdaterat sitt CV nyligen kan vara öppna för nya jobbmöjligheter. Möjligheten att sortera på CV uppdaterat ses över för en framtida uppdatering.

När det har dragits en visning kommer inga fler visningar dras under en 30 dagarsperiod. Till exempel om du visar ett CV, vidarebefordrar till en kollega och lägger till i en mapp kommer det bara att räknas som en visning. Om du utför en aktivitet efter 30 dagarsperioden har tagit slut kommer det att dras en ny visning. Vi rekommenderar att lägga till kandidater i mappar för att spara på dina visningar. Aktiviteter som utförs på kandidater i mappar påverkar inte dina inventarier. För mer information på hur du kan hantera kandidater i mappar läs denna artikel.

Du kan se hur många visningar du har kvar från översikten i SearchMonster samt i sökresutlatet. Du kan se hur många visningar du har kvar jämfört med hur många du har köpt in. När den gröna ikonen ändrar färg till gult eller rött är det dags att fylla på dina inventarier. För mer information läs vår artikel Inventariehantering.