Infocenter / Att använda Monster / CV-sök / Klassiskt CV-sök

Klassiskt CV-sök

Vi jobbar ständigt med att förbättra våra sökverktyg för att hjälpa dig att hitta rätt matchning.
Läs om förändringarna här!

Med Monsters klassiska CV-sökverktyg kan du proaktivt söka fram kandidater som matchar dina krav. Läs våra artiklar nedan för att lära dig mer om verktyget och hur man effektivt söker med Boolesk logik.

Manualer

Vanliga frågor

Vi jobbar ständigt på att förbättra CV-sökupplevelsen för att hjälpa dig att hitta rätt kandidater för dina rekryteringar. Om du vill veta mer om senaste uppdateringar och förbättringar kan du läsa våra release notes. Om du har fler frågor kan du besöka vårt hjälpcenter.

Ja, du kan få mejlnotifikationer när det finns nya kandidater som matchar din sökning. Klicka på “Spara sökning” i boxen till vänster om sökresultatet. Följ stegen på skärmen för att slutföra.

Så många du vill! Du kan spara utvalda sökningar för enkel åtkomst. Du kan spara upp till 10 sökningar. Du kan utföra och hantera sparade sökningar under “Mina kandidater” i menyraden.

Ja, lämna placeringsfältet tomt och klicka på sök. Detta är rekommenderat om du har en tjänst där kandidaten kan jobba hemifrån.

Du har förmodligen lagt till för många sökkriterier. Testa att bredda din sökning innan du förfinar med krav. Använd branschtermer för jobbtitel och undvik interna jobbtitlar. Se också till att söka på alla kandidater först. Även om en kandidat inte har uppdaterat sitt CV nyligen kan de vara intresserade av en spännande tjänst.

På sökresultatssidan kan du klicka på “Ändra sökning” för att komma tillbaka till alla sökkriterier. Du kan enkelt förfina ditt sökresultat genom att lägga till fler kriterier. Lägg till de mest relevanta sökorden för din sökning. Du kan också justera placering genom att minska radius och hitta de allra närmsta kandidaterna. Läs vår artikel Boolesk logik för att lära dig hur du skapar en komplex söksträng där du kan bredda, ställa krav och utesluta samtidigt.

Det finns kandidater som inte vill visa personlig information (namn och kontaktuppgifter) på Monster. Det kan vara att deras nuvarande arbetsgivare inte vet om att de söker nytt jobb eller att de helt enkelt inte vill visa all information. Du kan fortfarande kontakta konfidentiella kandidater genom att klicka på knappen “Skicka meddelande”.

Längst upp i sökresultatet kan du se “Sortera efter” och två rullgardingsmenyer. Välj “CV uppdaterat” och “Fallande” och klicka sedan på “Fortsätt” för att uppdatera sökresultatet. Kom ihåg att även kandidater som inte har uppdaterat sitt CV nyligen kan vara öppna för nya jobbmöjligheter.

När du har granskat ett CV kommer en “Visad”-ikon dyka upp bredvid kandidatens namn och indikerar att en visning har dragits från dina inventarier. När en visning har dragits på en specifik kandidat kan du utföra ytterligare aktiviteter under en 7 dagarsperiod utan att det påverkar dina inventarier. Till exempel om du visar ett CV, vidarebefordrar till en kollega och lägger till i en mapp kommer det bara att räknas som en visning. Vi rekommenderar att lägga till kandidater i mappar för att spara på dina visningar. Aktiviteter som utförs på kandidater i mappar påverkar inte dina inventarier. För mer information på hur du kan hantera kandidater i mappar läs denna artikel.

Du kan när som helst se hur många visningar som finns kvar genom att logga in på ditt konto och klicka på “Mina produkter” i menyraden. På denna sida kan du se inköpta produkter för hela företaget. Du kan se hur många visningar ni köpt in, använt och har kvar, samt start- och slutdatum.