Infocenter / Rekryteringsstrategi / Kandidatanskaffning / Blivande kandidat: Bristen på erfarenhet kan vara en välsignelse

Blivande kandidat: Bristen på erfarenhet kan vara en välsignelse

Blivande kandidat: Bristen på erfarenhet kan vara en välsignelse

Vi har träffat Veronica Buchschatz, snart examinerad medie- och kommunikationsvetare från Södertörns högskola. Vi bad henne berätta hur det är att vara på väg ut i arbetslivet i en helt ny marknad.

Hur går det att hitta praktikplats till hösten?

Det är jättesvårt, trots att jag letar i alla möjliga olika branscher. Ett fåtal organisationer söker praktikanter, men det är få platser med mycket högt tryck på. Många byråer och produktionsbolag som jag är intresserad av avvaktar och vill inte ge något svar än. Får man en praktikplats verkar det vara så att man får besked väldigt kort inpå. Många säger ”hör av dig senare i sommar så vet vi mer”.

Har du några tips till andra studenter som letar?

Vidga sökfältet. Maila alla kontakter du har, även de som inte är uppenbara. Var inte rädd för att bara ta en mailadress på ett intressant företags hemsida och maila – även om det inte finns ett specifikt kontaktformulär. Ofta får man ett svar, även om det är negativt.

Passa även på att lägga extra mycket tid på ditt CV. Du kanske kan använd en annan form som inte är så vanlig. Jag har exempelvis ett CV via Prezi, som visar på min kreativitet.

Vad skulle du vilja säga till arbetsgivare som tvekar på att ta in en praktikant på grund av den rådande situationen? 

De som läst på universitet eller andra högre studier den senaste tiden har ju stor vana av distansstudier, det är alltså ofta väldigt enkelt att få igång studenter digitalt. Det behöver verkligen inte vara svårt att handleda på distans.

De arbetsgivare som säger att de inte har något att göra bör istället tänka om vad gäller praktikanter. Nu har du chansen att lägga mer tid på att handleda en person med mycket energi och driv. Du kan lära dig så mycket av det. Varför inte ta tiden till det när du väl har mycket tid?

Finns det några fördelar med att anställa en nyexaminerad?

Det är ofta en person som längtar mycket efter att få lära sig nya saker. Någon som har väntat tre år eller så, på att ge sig in i branschen och arbetslivet. Då är man troligtvis väldigt uppmärksam och engagerad på att lära sig nya saker.

Forskningen uppdateras mycket, kanske särskilt inom media, en nyexaminerad har alltså den absolut senaste kunskapen med sig in i ett företag och kan förutse saker på ett annat sätt. Man kommer in med ett nytt perspektiv och är uppdaterad på just sitt fält.

Hur tror du att arbetsmarknaden för nyexaminerade kommer att utvecklas under det kommande året?

Det beror såklart jättemycket på fält och bransch, där finns det inget entydigt svar. En stor fördel är att nya studenter har förmågan att jobba hemifrån. Distansarbete kommer troligen att generera nya jobb och du kan bli anställd oberoende av var du bor. Vissa branscher kommer dock oavsett att ha det tufft länge.

Har du några sista budskap till arbetsgivare?

Våga satsa! Vi kommer att behövas, alla studenter med högre utbildning. Inom media och medieteknologiska lösningar sker utveckling hela tiden. Och vi kan det senaste. Våga förnya er och förstå att utvecklingstakten är oerhört snabb. Var inte heller rädd för att göra unga förmågor till chefer – varför inte anlita en 27-åring med stor talang och driv? Ibland kan bristen på erfarenhet vara en välsignelse så att man inte fastnar i gamla hjulspår.