Infocenter / Rekryteringsstrategi / Urval & granskning av kandidater / Hur förbereder jag mig för det nya årets rekryteringar?

Hur förbereder jag mig för det nya årets rekryteringar?

Hur förbereder jag mig för det nya årets rekryteringar?
Den ideala perioden för rekrytering är i början av ett nytt år, och då särskilt i slutet av januari när många jobbsökare ser sig om efter nya utmaningar i karriären. Vi har listat några tips kring hur du planerar en effektiv rekryteringskampanj för att hitta de bästa kandidaterna:
 
Håll ögonen öppna 
Få saker är så värdefulla som bra kandidater, samtidigt som dessa ibland kan vara svåra att hitta. Därför är det av stor fördel att ha en typ av talangpool så att du hela tiden ligger steget före när en ny position behöver fyllas. Se även till att komplettera detta med en genomtänkt strategi som innehåller tydliga mål och önskade resultat. 
 
Finslipa dina platsannonser
Se till att komplettera dina platsannonser med detaljerade och välskrivna beskrivningar som tydligt definierar dina behov, rollen i sig och önskade egenskaper. Detta hjälper dig att kunna göra mer objektiva urval, i stället för att behöva förlita sig på magkänslan.
 
Se över din mediala närvaro 
Utvärdera, eller omvärdera, sättet du når ut till din målgrupp på. För oavsett om du gör detta online eller via agenturer, eller på mer traditionella sätt som karriärmässor och radioreklam måste du se till att du når de kandidater du är ute efter på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du planerar och genomför dina medieköp i tid så att kampanjen kan implementeras när behovet är som störts. 
 
Timing 
Rätt timing gör mycket, precis som att göra en konkurrensanalys. Hur ser dina konkurrenters rekrytering ut? Satsar de också stort under samma period som du? Detta behöver inte alltid påverka din rekrytering, men det är ändå viktigt att du har koll på vad dina konkurrenter gör och planerar utifrån det.  
 
Och slutligen…
Precis som vid alla kampanjer måste du skapa kännedom och en positiv bild av din arbetsplats för att kunna attrahera bra kandidater. Rekrytering och att anställa personal är en ständigt pågående process som inte slutar efter en anställningsintervju. Att ha en konsekvent plan som innefattar personalutveckling kommer att både förenkla och förbättra dina rekryteringsresultat.