Infocenter / Personalhantering / Ledaregenskaper / Att vara ledare under semestertider

Att vara ledare under semestertider

Att vara ledare under semestertider

Ekar det tomt på arbetsplatsen nu när det är sommar och semestertider? Så här håller du som ledare fanan högt även när kollegorna är på semester för att inte påverka företagets produktivitet eller anställdas motivation.

  1. Gör tydliga överlämningar innan ledigheter

Definiera vilka roller som kräver skriftlig respektive muntlig överlämning innan ledigheten. En överlämning ska innehålla information om nuvarande status på olika projekten, relevanta dokument eller anteckningar, samt var ytterligare relevant information kan hittas (ex länkar till mappar och vidarebefordring av e-post). Ett möte mellan den som går på ledighet och den som ska ersätta eller vara backup samt ansvarig chef bör ske en bestämd tid innan avresa.

  1. Jobba undan berget inför hösten

Sortera ditt skrivbord, både det framför dig och det i datorn. Bocka av alla att-göra-listor. Gör färdigt allt som går att göra färdigt. Schemalägg det som går att göra i förväg, så att den som har back-up inte behöver sköta dina arbetsuppgifter mer än absolut nödvändigt. Passa på att jobba undan saker när ingen kommer och knackar dig på axeln.

Se den lugna perioden som något positivt – nu kan du med enkelhet ligga steget före innan alla medarbetare är tillbaka inför hösten. Kanske kan du kontakta leverantörer och potentiella samarbetsparters redan nu, när även de troligtvis har det rätt lugnt? 

  1. Skriv listor med penna och papper

Det är ändå något särskilt med att skriva ner dina måste med en riktig penna på ett fysiskt papper, för att sedan dra ett stort streck över uppgiften när den är färdig. För att komma igång kan det vara så enkelt som att skriva något i stil med: "Måndag förmiddag: svara på minst 10 mail, skriv färdigt sida två av rapporten och ring Ali angående projektavslut." Känslan när du kan stryka dessa, till synes enkla, uppgifter är tillfredsställande om något.

  1. Utnyttja solen

Sitt inte inne hela arbetsdagen och se till att dina anställda som jobbar under sommarmånaderna också får komma ut i solen och den friska luften mitt på dagen – något som markant kan öka motivationen. Varför inte ta ett lunchmöte på en uteservering eller ute på en bänk? Eller morgonmötet med en kopp kaffe på en kort promenad tillsammans? Alla blir gladare av att få komma ut när det är sommar och det är du som ledare som måste våga visa vägen. Även att kunna arbeta på distans under sommaren gör många anställda glada – se bara till att ni i förväg definierar vad som förväntas under distansarbeten. 

Avslutningsvis är det viktigt att du som ledare har en positiv inställning till ledighet. Att ta regelbunden semester varje år leder inte bara till en högre produktivitet men också till minskad stress och frånvaro. Och det gäller lika mycket för dig som din personal.

Trevlig sommar!