Infocenter / Omvärldsbevakning / Aktuella ämnen / Vad händer på kandidatmarknaden just nu?

Vad händer på kandidatmarknaden just nu?

Vad händer på kandidatmarknaden just nu?

Många svenskar är permitterade, varslade eller på väg ut i en osäker marknad. Det här vet vi redan. Men hur ser kandidatstatistiken ut just nu? Här presenterar vi de senaste sifforna: vad söker kandidater efter, vilka CV-kategorier är mest aktiva samt vilka trender vi på Monster ser.

Det här söker kandidaterna på idag

På monster.se ser vi att färre är intresserade av tips och råd på hur man ska göra när man vill säga upp sig. Mallen för uppsägning minskar med -40.3% i antalet läsningar och artikeln som tipsar om de sju bästa sätten att säga upp sig på läses av -58.9% färre. Vi ser det som ett tecken på en minskad vilja till rörlighet bland de som redan är anställda samt att fler anställda kan tänka sig att stanna på ett jobb på grund av den rådande osäkra situationen. Trygghet framför det okända, helt enkelt.

Lästips: Hur motiverar du anställda?

Om rörligheten på marknaden minskar kan det innebära att fler stannar på sin nuvarande arbetsplats trots att de egentligen eventuellt skulle vilja leta sig vidare. Nu har du ett guldläge att identifiera dessa stjärnor eller nyckelpersoner och motivera dem trots rådande läge. Femton tips: få mer motiverade medarbetare.

Vilka är de mest lästa artiklarna just nu?

Kandidater är fortsatt intresserade av att få hjälp att lyckas på arbetsintervjuer och få tips på hur man tacklar vanliga intervjufrågor. Dessutom undrar de hur de på bästa sätt ska lyfta sina styrkor och svagheter.

Vi ser även ett ökat intresse för mer specifika kategorier och färdiga mallar att använda inför en ansökan. De två mest lästa mallarna är personligt brev för lagerarbetare samt en CV-mall för lärare.

Sommarjobb trendar på Google

Vilka jobbrelaterade sökningar ser vi på Google? Nu letar sig kvicksilvret uppåt samtidigt som det är stort brist på de vanliga första-jobben inom service och restaurangnäringen. Då trendar sökningar på sommarjobb:

Sommarjobb 2020 +3,050% och sommar jobb +400%

Även sökningar på Curriculum vitae,+50% och arbetsrelaterade rättigheter 150%+ ökar.

Mest aktiva CV-kategorier idag

Kandidater inom följande branscher laddar upp flest CV:n just nu till Monsters CV-databas (data från maj och juni 2020):

  1. Sälj
  2. Vård/medicin
  3. IT
  4. Administration
  5. Ekonomi

Få tillgång till alla kandidater och kontakta de mest intressanta i vårt verktyg SearchMonster.

Insikter och trender juni

Vi ser flera olika faktorer som pekar på ett förändrat kandidatbeteende samt en minskad konkurrens kring kandidater.

Både kandidater och arbetsgivare är mer optimistiska

I och med att restriktioner lättar, som att svenskarna i sommar nu får resa över landet, ökar människors optimism. Dessa förändringar bidrar till en känsla av hoppfullhet hos både arbetsgivare och kandidater, kanske mera nu än någonsin under den pågående pandemin. Dessutom stundar sommarsemester i vårt avlånga land. Däremot verkar många ta ut en senare semester i år, kanske på grund av permitteringar och den begränsade möjligheten att resa utanför landets gränser.

Flexibilitet är en del av det nya normala

Vi kan i undersökningar från USA se att fler och fler kandidater är villiga att fortsätta jobba hemifrån även när deras arbetsplatser återöppnar. Detsamma verkar gälla för Sverige. Dock är kandidaterna inte särskilt villiga att förhandla kring andra förmåner. I studien syns denna diskrepans mellan i hur stor utsträckning kandidater är flexibla och arbetsgivarnas förväntan på detta. Det här kan vara viktigt som arbetsgivare att ta med sig.

Se till att vårda dina medarbetare. Finns det möjlighet att låta de som vill kombinera kontors- och hemmajobb göra det? Eller finns det andra saker som kan främja att kompetenta personer stannar? Våga hålla en öppen diskussion med dina medarbetare.

Nyexade kliver in på en osäker marknad

För bara någon månad sen var framtiden strålande för blivande kandidater med en högre utbildning i bagaget. Sedan kom pandemin och la locket på en bubblande arbetsmarknad. Nu är det till och med svårt att få praktikplatser. Varsel, permitteringar och osäkerhet för framtiden ligger som ett täcke över studenternas första jobb efter examen. Vi har frågat den snart nyutexaminerade kandidaten Veronica Buchschatz hur det känns att vara på väg ut i en osäker arbetsmarknad, läs artikeln här.

Du som arbetsgivare har ett strålande tillfälle att ta vara på de bästa talangerna nu innan det är för sent. Istället för att slåss om ett fåtal, kan du redan nu vara med och leta efter guldkornen.

Kommer vi nu att ha ett överskott på kompetenta kandidater? Leta efter potential, snarare än erfarenheter. Tänk långsiktigt, du kanske inte har möjlighet att anställa idag. Då kommer ni ha all möjlighet i världen att forma en medarbetare utefter de kriterier ni drivs av.