Infocenter / Omvärldsbevakning / Aktuella ämnen / Låt Monster göra jobbet… med bara ett svajp!

Låt Monster göra jobbet… med bara ett svajp!

Låt Monster göra jobbet… med bara ett svajp!
Idag kan vi göra i princip allting snabbt och enkelt via mobilen – men att söka jobb har förblivit krångligt och tidskrävande. 
 
Ett av Monsters huvudsakliga mål har varit att förenkla matchningsprocessen mellan arbetsgivare och jobbsökande på mobilen och nu har vi tagit fram en lösning – appen Monster Job Search. Aldrig har det varit enklare att hitta och söka jobb via mobilen. Allt som krävs är ett svajp!
 
Mobilen – det “nya normala”
Det ökade användandet av smartphones har revolutionerat sättet att besöka webbsajter, hålla kontakt med vänner, hitta kärleken, skratta åt söta kattvideos och beställa taxi på ett sätt som var ofattbar för bara fem år sedan. Googles Connected Consumer Survey (2012-2016) visar att människor i allt större utsträckning använder internet på mobilen, snarare än datorn eller surfplattan. Dessutom sker 49 % av jobbrelaterade sökningar via mobilen.1
 
Monsters nya app har utvecklats med detta ”nya normala” i åtanke, där kandidater per automatik matchas med relevanta jobb som de med bara ett svajp kan söka eller tacka nej till. 
 
Vad innebär det här för dig som rekryterare? 
1. Större räckvidd – särskilt bland millennials, vilka kommer utgöra runt 40 % av arbetskraften 2020.2
 
En av de stora fördelarna med appar är den enorma räckvidden. I genomsnitt använder vi våra smartphones 170 gånger per dag.3, vilket ger en app stora möjligheter till att nå kandidater och marknadsföra dina lediga jobb och arbetsgivarvarumärke. 

2. Enklare att söka jobb via mobilen
De allra flesta millennials vill kunna hitta och söka jobb via mobilen i en och samma process och slippa att spara jobbet på telefonen för att sedan söka det på datorn där de har sitt CV och andra dokument sparade. 
 
På grund av dessa krångliga processer avslutar närmare 50 % aldrig ansökningarna via mobilen, och många av dessa kommer aldrig tillbaka för att göra ett nytt försök.Att det dessutom går snabbt och är bekvämt och relevant spelar en mycket betydande roll. 
 
För millennials är trotsallt generationen som tillbringar motsvarande en vecka om året med sina mobiler 5 – de är vana vid att bli serverade relevant information och inte behöva leta upp den själv. Vår app riktar sig framförallt till dessa jobbsökare.
 
3. Mer relevanta ansökningar 
Som användare får du en personligt anpassad jobbfeed baserad på information från ditt CV, sociala profil och andra angivna uppgifter. Utifrån detta matchar sedan Monsters algoritmer relevanta jobb med relevanta kandidater. Vår ”svajp-funktion” kan sedan öka antalet ansökningar markant, då det är en teknik som kan lösa och förenkla stora delar av den tidigare problematiken när det kommer till att söka jobb via mobilen. 
 
Olika typer av ansökningar via mobilen – CV & "Mini-ansökningar"
Att skapa en profil är enkelt och kan göras med endast två klick genom att importera sin Facebook-profil och arbetslivserfarenhet. Som användare kan man naturligtvis redigera den här informationen och skapa sin profil så som man själv önskar. Det går också att importera sitt CV från till exempel Dropbox eller Google Drive, alternativt ladda upp det på datorn där en automatisk synkronisering med appen sker. 
 
Personer som redan har ett konto på Monster kan naturligtvis logga in med även på appen och ingen ytterligare registrering krävs. 
 
Kandidater som laddat upp sitt CV skickar detta automatiskt till dig som arbetsgivare när de svajpar höger på ett av dina jobb. Vid de kandidater som inte laddat upp något CV får du istället en "mini-ansökning" innehållandes namn, e-mail, placering, nuvarande jobbtitel och utbildning. 
 
Detta innebär naturligtvis inte att din inkorg kommer svämma över med irrelevanta kandidater – Monsters algoritm säkerställer att dina jobb enbart matchas med passande profiler. Det innebär snarare att kandidater på ett enkelt sätt kan visa intresse för ett specifikt jobb, något som är särskilt effektivt på svårtillsatta tjänster. 
 
Du som arbetsgivare eller rekryterare får ett e-mail med ett bifogat CV eller profil så snart en kandidat svajpat höger på ett av dina jobb. Du kan då välja om du vill kontakta kandidaten direkt för att till exempel boka in en intervju eller be om mer information. 
 
 
Hur du kan maximera den mobila effekten 
Många företag tappar bra ansökningar då de inte har en 100 % mobiloptimerad process. Här är våra tips kring hur du får ut det mesta av mobilanvändningen: 
 
Välskrivna jobbannonser:
Ju mer välskriven en jobbannons är, ju större är chansen att den kommer locka till sig rätt kandidater. En otydlig och för generell annons resulterar i de allra flesta fallen i många irrelevanta ansökningar. 
 
Mobiloptimerad hemsida:
Se till att du får in fler och relevanta ansökningar genom att ha en mobiloptimerad hemsida och ansökningsprocess där kandidater kan hitta allt om dig som arbetsgivare, företag och era karriärmöjligheter.  
 
Var öppen för olika typer av ansökningar:
Kunder till Monsters nya app kommer att få en blandning av ansökningar; såväl kompletta CV:n som "mini-ansökningar" med information som namn, e-mail, placering, jobbtitel och utbildning. 
 
Målet med att även låta kandidater skicka in en kortare presentation av sig själva är att ta bort så många hinder som möjligt i ansökningsprocessen, vilket i värsta fall kan få kandidater att strunta i att ansöka. 
 
Monster visar däremot bara dina jobb för relevanta kandidater och kommer generera fler ansökningar från de som vill söka jobb via mobilen. 
 
 
   
1. Google internal data for Job Listings | United Kingdom.2017. 
2. Workology.com.
3. Tecmark Research.
4. Sonru White Paper. 5."Connected Life" – KantarTNS.