Artiklar för arbetsgivare

Här har vi genom åren samlat artiklar inom rekrytering och anställning, marknadstrender, metoder för personalhantering, användarguider, tips och tricks och mycket mer.

Article Headlines

Monsters spaning: Rekryteringstrender för 2021

Välkomna nyanställda från distans: så här gör du

Håll kandidater intresserade även när du inte kan anställa

Undvik fem vanliga misstag vid referenstagning

Blivande kandidat: Bristen på erfarenhet kan vara en välsignelse

Monsters spaning: Rekryteringstrender för 2021

Att med säkerhet kunna säga hur utsikterna för rekryteringsbranschen under 2021 ser ut är en utmaning, givet osäkerheten i ekonomin och med pandemin som fortfarande rasar. Men, det vi vet är att vaccineringen är igång och att kunna återgå till det normala finns på horisonten. 2021 kan mycket väl bli ett år då flera branscher […]

Var kommer din organisations framtida ledare ifrån?

Ta till dig knepen i den här texten för att förbereda din pipeline för att hitta framtidens ledare – innan det är för sent. Luckor i den interna processen I en nyligen genomförd undersökning av Gartner valdes ”identifiera och kultivera ledare” som den näst högsta prioriteringen inom HR för 2019. “Många företag kämpar med luckor i ledar-pipelinen, […]

Tips för första meddelandet

När en ny ansökan har kommit in är det många rekryterare som är snabba på att kontakta kandidaten, sätta upp en telefonintervju och ställa dem på kö. Men det är viktigt att komma ihåg att det första mejlet du skickar sätter tonen för hur kandidaten upplever rekryteringsprocessen. Det avgör också om ditt företag kommer sticka […]

Välkomna nyanställda från distans: så här gör du

Det är inte lätt att börja ett nytt jobb från sitt vardagsrum. Det kan vara minst lika svårt att välkomna nyanställda digitalt. Hur gör man för att välkomna, peppa och få den nya medarbetaren att känna sig som en del av ditt team? Läs våra tips för att undvika vanliga missar. Onboarding: Gör rätt från […]

SearchMonster: Söktips

Är du redo att ta din sökning till nästa nivå? Kolla in följande tips för att göra en effektiv sökning varje gång.

SearchMonster inventariehantering

SearchMonster ger dig möjligheten att söka efter och kontakta kandidater via samma plattform. Vi visar dig hur du enkelt håller koll på dina inventarier så att du får ut det bästa av verktyget.

Monster platsannonser

Är du redo att publicera en platsannons? Lär dig hur du publicerar, ändrar och hanterar dina platsannonser på Monster. Vi delar också med oss av tips och råd på hur du kan förbättra dina annonser.

SearchMonster

SearchMonster är ett enkelt, intuitivt och lättnavigerat verktyg som hjälper dig att söka fram och kontakta kandidater. Du kan skicka meddelanden till flera kandidater samtidigt eller välj att skicka ett meddelande till varje ny kandidat som registrerar sig som motsvarar din kandidatbevakning.

Brandad annonsmall

En Brandad Annonsmall ger dig möljigheten att lägga till en loggga, en banner, videor och bilder som en del av din platsannons. Annonsmallen kan också visa ditt företags förmåner, kort beskrivning och länkar till företagets sociala medier.

Premium företagsprofil

Med en Premium företagsprofil kan du styra hur kandidater ser ditt varumärke och vilka jobberbjudanden ni har. Ta del av våra tips och steg-för-steg beskrivning.