Svedea AB Företagsöversikt

Företagswebb
Huvudkontor
Stockholm, Sverige
Storlek
50 till 99 anställda
Bransch
Finans och försäkring
Grundat
2010

Uppstickare med högt ställda mål

Svedea Specialförsäkring är ett nischat bolag med en tydlig ambition: vi ska bli det mest omtyckta bolaget i de marknadssegment där vi är verksamma. På privatmarknaden arbetar vi med försäkringar för båt, mc, entusiastbil, snöskoter och ATV. För företag erbjuder vi försäkringar för grupper och organisationer (konceptförsäkring) samt försäkring av finansiella risker.

Svedea grundades hösten 2010 och växer snabbt. Vi tar redan betydande marknadsandelar och bygger starka partnerskap i de branscher där vi är verksamma. Bakom Svedea står Inter Hannover, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag - Hannover Re. Förutom att vara en ekonomisk garant med AA-rating ger våra ägare oss tillgång till internationell expertis inom ett flertal områden.

Svedeas mål är högt ställda och via arbetar målmedvetet för att ladda vårt varumärke med rätt innehåll. Vår företagskultur är central i detta sammanhang. Vi betonar lyhördhet mot marknaden, en reflekterande inställning till allt vi gör och effektivitet i alla processer.

Bolaget präglas av entreprenöriell ledningskultur där korta beslutsvägar och högt tempo är en del av vardagen. För dig som vill utvecklas i yrkeslivet erbjuder Svedea många möjligheter. Hos oss arbetar du med stor frihet och under stort ansvar.

Vårt huvudkontor ligger i centrala Stockholm där vi sitter i fina lokaler på adressen Sveavägen 38. Filialkontor finns i Göteborg, Växjö och Östersund. Totalt är vi ca 45 personer varav ca 30 i Stockholm.

Sammantaget är Svedea inget vanligt försäkringsbolag. Och vi som arbetar här inga vanliga försäkringsmänniskor. Vi är fokuserade och engagerade och drivs av utmaningen att bli nummer ett. På Svedea har vi en passionerad syn på försäkring!