Skip Nav

Tillgänglighetscenter

Läs mer om W3C

Skärmläsare:
Webbläsarstöd:

Om tillgänglighet på Monster

 
På Monster är vi fast beslutna att göra vår webbplats tillgänglig för alla. Vi testar regelbundet vår webbplats för att identifiera användbarhetsproblem och förbättra tillgängligheten. Nuvarande tillgänglighetsanpassning inkluderar:
 • Alternativ text för lämpliga bilder och andra icke-textelement
 • Titelattribut för information om länkar och webbläsarfönster
 • Strukturell uppmärkning för att indikera rubriker och listor för att underlätta sidförståelse
 • Associering av formulär med etiketter
 • Associering av alla dataceller i en datatabell med rubriker
 • JavaScript och formatmallar för att förbättra utseendet och funktionaliteten på webbplatsen
Vi förbättrar kontinuerligt vår webbplats och arbetar för att göra den mer tillgänglig. Om du har några förslag eller frågor om tillgängligheten av denna webbplats, vänligen kontakta oss.

Använda Monster med en skärmläsare

Bli medlem på Monster

För att fullt ut kunna dra nytta av Monsters alla verktyg för jobbsökning och nätverkande behöver du bli medlem eller logga in på Monster via Facebook. När du har blivit medlem kan du redigera din profil, lägga in ditt CV och ansöka till jobb. 

Hur du skapar ett konto hos Monster:
 
 1. Gå till Monsters hemsida på www.monster.se.
 2. Gå till länken Bli medlem i navigeringsmenyn högst upp på sidan.
 3. Fyll i alla fält i formuläret på Bli medlem-sidan och klicka på knappen "Skapa konto".  
 4. Du omdirigeras nu till en ny sida som bekräftar att du har registrerat dig. 
 5. Om några fält är felaktigt ifyllda på sidan kommer ett felmeddelande att visas, med länkar till de felaktiga fälten. För att åtgärda felen klickar du på länken i felmeddelandet för att komma åt det felaktiga fältet. Gör dina ändringar och skicka sedan formuläret igen.
 6. För att bekräfta ditt medlemskap måste du klicka på länken i mejlet som du får för att bekräfta din mejladress.

Profil

Din profil innehåller en sammanställning av professionell och personlig information som används för att matcha dig till jobb och ge dig anpassade karriärråd. När du har skapat ditt konto och blivit medlem kan du ange din profilinformation eller importera dina erfarenheter, utbildning och annan information direkt från BeKnown. Läs mer om BeKnown.

Hur du redigerar din profil:
 1. Du kan från valfri sida på Monster.se hoppa till länken Logga in högst upp i navigeringsmenyn.
 2. Logga in på ditt Monster-konto genom att ange din mejladress och ditt lösenord och klicka sedan på "Logga in"-knappen.
 3. Gå till länken högst upp i navigeringsmenyn som innehåller din för- och efternamn. Välj "Redigera profil" i rullgardinsmenyn. 
 4. Din profilinformation är organiserad i sektioner som kan redigeras oberoende av varandra. Välj "Redigera"-länken för den del i din profil som du vill ändra. I varje sektion som du vill redigera, måste du klicka på knappen "Spara ändringar" när du är klar med dina ändringar.

CV

Det finns två olika sätt att lägga in ett CV på Monster. Båda metoderna kräver att du loggat in på ditt konto hos Monster.

Bygg ett CV med Monsters mall (rekommenderas) – Använd data från din profil när du skapar ditt CV.
 
 1. Hoppa till och aktivera länken “CV” i navigeringsmenyn.
 2. Du kommer att skickas till Hantera CV-sidan. Använd hoppa-länkar för att hoppa till knappen "Ladda upp ett CV". Aktivera knappen.
 3. Du kommer att omdirigeras till Lägg till ett nytt CV. Använd hoppa-länkarna för att hoppa till huvudinnehållet på sidan.
 4. Fyll i CV-namn och önskad jobbtitel i textrutorna.
 5. Kryssrutan “Gör detta CV sökbart för arbetsgivarna” kommer att vara ikryssad. Du kan kryssa av rutan om du inte vill att ditt CV ska vara sökbart. Endast ett CV i taget kan vara sökbart för arbetsgivare. Om du väljer att göra detta CV sökbart, blir eventuella tidigare inlagda CV:n privata.
 6. Slutför formuläret genom att klicka på knappen “Skapa ett CV”.
 7. När sidan laddat klart klickar du på Hoppa till huvudinnehåll-länken och du kommer till sidan för CV-översikt.
 8. Du kan nu redigera  informationen listad nedan genom att klicka på Redigera-länken i varje sektion.   Dessa fält kommer att vara förifyllda med informationen från din profil. 
  Observera att varje sektion-länk tar dig till en ny sida, och du kommer att behöva använda hoppa-länk för att navigera till huvudinnehållet där du kan redigera informationen.

  ● Kontaktinformation
  ● Sammanfattning
  ● Erfarenhet
  ● Utbildning
  ● Kunskaper och språk
  ● Medlemskap och stipendier
  ● Intressen
  ● Referenser
  ● CV-inställningar
   
 9. Klicka på knappen “Spara ändringar” på varje sektions redigera-sida efter att du redigerat din information.

Ladda upp ett befintligt CV – Ladda upp ett befintligt CV så att arbetsgivare kan granska och skriva ut det.
 1. Hoppa till och aktivera länken “CV” i toppnavigeringen.
 2. Du kommer att skickas till Hantera CV-sidan. Använda hoppa-länkar för att hoppa till “Ladda upp ett CV” knappen. Aktivera knappen.
 3. Fyll i CV-namn och önskad jobbtitel i textrutorna.
 4. Kryssrutan “Gör detta CV sökbart för arbetsgivarna” kommer att vara ikryssad. Du kan kryssa av rutan om du inte vill att ditt CV ska vara sökbart. Endast ett CV i taget kan vara sökbart för arbetsgivare. Om du väljer att göra detta CV sökbart, blir eventuella tidigare inlagda CV:n privata.
 5. Navigera till fältet “Ladda upp ett befintligt CV”, klicka på “Browse”-knappen för att hitta ditt CV. Du kan ladda upp .doc, .docx, .pdf, .rtf eller .txt-filer.
 6. Klicka på knappen “Ladda upp ett CV”.
 7. När uppladdningen är klar kommer sidan att laddas om och du kommer att kunna ändra dina CV-inställningar för ditt CV. Använd länken Hoppa till huvudinnehåll för att komma till CV-inställningarna. Genom att fylla i ytterligare information i ditt CV så ökar du din synlighet gentemot arbetsgivare.

   

Hitta jobb

 1. På samtliga sidor på sajten kan du hoppa till Jobbsökfälten i sidhuvudet.
 2. Ange sökord i "Sök i annonstext"-fältet. Du kan klicka på tabbtangenten för att gå från fält till fält i jobb sökformuläret.
 3. I “Ange placering”-fältet, börja skriva in orten där du vill jobba och välj sedan rätt stad i listan i rullgardinsmenyn som visas. 
 4. Aktivera knappen "Sök" för att påbörja din sökning.
 5. På sökresultatsidan kan du skanna igenom varje jobb i listan. Klicka på annonsrubriken för att se hela platsannonsen.
 6. För att förfina dina sökresultat hoppar du till "Avancerad sökning"-länken i sökformuläret högst upp på sidan.
 7. Avancerad sökning-sidan, hoppa till fält med fler kriterier för att ytterligare definiera det jobb du söker. Några av de kriterier som du kan lägga till en avancerad sökning är företag, jobbtyp, kategori och bransch.
 8. När du har lagt de kriterier du vill, hoppa till och aktivera "Sök"-knappen för att återgå till den nya listan med sökresultat. 

Spara din sökning som Matchmail

 1. Du kan få resultat från dina jobbsökningar mejlade till dig automatiskt. På sökresultatsidan, hoppa till Sparade sökningar-rubriken och sedan till "Spara sökning som Matchmail"-länken.
 2. När du aktiverar länken kommer du bli ombedd att logga in på ditt konto eller registrera dig för att spara sökningen.
 3. När du har sparat din sökning, kommer du att få ett mejl varje dag med nya jobb som matchar dina sökkriterier. Du kan ändra frekvensen för dessa meddelanden (inklusive att helt ta bort jobbmejl) genom att gå till "Söka jobb" länken i navigeringen och klicka på "Matchmail" i menyn.
 4. På den sidan, hoppa till "mejlintervall" för din sparade sökning och välj en ny frekvens från rullgardinsmenyn.
   

Ansök till jobb

Du ansöker till ett jobb från platsannonsen. Vissa jobb kräver en Monster-konto för att kunna ansöka, medan andra låter dig att ansöka via mejl. I vissa fall kommer du att omdirigeras till en arbetsgivares sida för att ansöka.

Från sökresultatsidan klickar du på annonsrubriken för det jobb du är intresserad av att söka. För att ansöka aktiverar du knappen "ANSÖK" längst ned på sidan.
 
OM DU REDAN ÄR INLOGGAD:
 1. Om du redan är inloggad på ditt konto hos Monster, kan du på ansökningssidan tabba dig fram på sidan för att bekräfta din ansökningsinformation (inklusive titeln på den CV du ansöker med).
 2. I personligt brev-fältet kan du klicka på control för att öppna en ruta för att ange personligt brev, eller så kan du hoppa över detta och inte inkludera något personligt brev alls. 
 3. Längst ned på sidan aktiverar du knappen "Skicka" för att slutföra din ansökan. 
OM DU INTE ÄR INLOGGAD:
 1. Om du redan är medlem på Monster, hoppa till Logga in-sektionen, ange mejladressen för ditt konto och använd tabbtangenten för att hoppa till nästa fält och ange ditt lösenord. Klicka på tabb igen och aktivera “Logga in”-knappen. 
 2. Om du inte är medlem på Monster sedan tidigare, hoppar du till sektionen Bli medlem och ange den mejladress och det lösenord du önskar använda för ditt konto på Monster.
 3. Nu hoppar du till huvuddelen på sidan och tabba dig igenom fälten som krävs i ansökningsprocessen, såsom att ladda upp ett CV för ditt konto.
 4. Om du vill inkludera ett personligt brev kryssar du i rutan “Jag vill skicka med ett personligt brev”. Du kan skriva in ett personligt brev i textrutan.  
 5. Acceptera Monsters Integritetspolicy och Användarvillkor genom att markera kryssrutan. 
 6. Längst ned på sidan aktiverar du “Skicka”-knappen för att slutföra din jobbansökan. 

MEJLANSÖKNINGAR
Vissa ansökningssidor kommer enbart att be om en mejladress och ett CV. Din skärmläsare kommer att tillhandahålla hoppa till och instruktioner för att ta dig enkelt genom detta förenklade ansökningsflöde.