Skip to main content

Karriärråd

Var är du i din karriär? Vi ger dig tips för din jobbsökning, hur du bemästrar en intervju, bäst löneförhandlar eller tar ditt nästa steg i arbetslivet.

Så skickar du e-mail

Intervjutipsen du inte hört förut

24 saker att undvika när du byter jobb

Därför ska du våga säga nej

Tre saker att alltid ha med i ditt personliga brev

Fyra frågor som visar hur du är som chef

Ju längre du kommer i din karriär, ju mer komplex blir rekryterings- och intervjuprocessen. Huvudfokuset skiftar från vad du kan, till vem du är som person och därigenom också som chef - något du måste lyfta fram under intervjun. Så här gör du.

Klickar du inte med intervjuaren? Så här löser du det

Du har blivit inbokad på en intervju, arbetsgivaren verkar toppen och löneläget är högre än på ditt nuvarande jobb. Men sedan händer det något konstigt under intervjun. Du och den som intervjuar dig klickar inte. Inte alls. Vad ska du göra? Vi har svaren!

Tips: så stoppar du kontorsskvaller

Ingen gillar en superskvallrare, men trots detta finns de överallt - och då särskilt på arbetsplatsen. Vill du inte vara en del av allt negativt prat? Vi har tipsen på hur du kan gå tillväga.

Att hantera konstruktiv kritik på rätt sätt

Du är mitt uppe i ditt när du hör de där tre orden ingen egentligen vill höra: ”Vi borde prata”. Hjälp. Eller? För negativ feedback kan i slutändan bli positiv– om du vet hur du använder den till din fördel.

Så hanterar du första veckan på nya jobbet

Du fick jobbet! Grattis! Men bakom glädjebeskedet väntar verkligheten med det nya jobbet runt hörnet. Hur hanterar du det? Och var bör du göra under din första veckan? Vi har svaren!
Back to top