Infocenter / Omvärldsbevakning / Aktuella ämnen / HR Professionals Scandinavia expanderar tillsammans med HRbloggen.se och Monster

HR Professionals Scandinavia expanderar tillsammans med HRbloggen.se och Monster

HR Professionals Scandinavia expanderar tillsammans med HRbloggen.se och Monster


Pressmeddelande 11 februari 2015
 
HR Professionals Scandinavia expanderar tillsammans med
HRbloggen.se och Monster
Skandinaviens största HR-nätverk och Sveriges ledande HR-blogg utökar sitt samarbete med ett gemensamt diskussionsforum. Genom att tillhandahålla ett modernt bollplank, hoppas initiativtagarna bidra till att stärka HR:s nyckelroll i organisationerna. Satsningen stöttas av Monster, som är Sveriges ledande aktör inom nätrekrytering. Tillsammans skapas förutsättningar att växa i snabbare takt.
HR har en värdeskapande nyckelfunktion inom välfungerande organisationer. Men många HR-avdelningar är små, vilket gör att yrkesverksamma inom HR är ganska ensamma om sin kompetens.

Detta har HR Professionals Scandinavia tagit fasta på. Sedan starten 2009 har de vuxit till att bli Skandinaviens största professionella nätverk inom Human Resources med över 11 700 medlemmar i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island.

– HR Professionals uppfyller det behov många har av att nätverka och bolla idéer med andra inom HR-sfären. Tillsammans kan vi ta hjälp av varandra att tydliggöra hur HR bidrar till affärsnyttan. Vi ska vara en strategisk funktion att räkna med – inte bara en operativ och administrativ resurs, säger nätverkets grundare Alexandra Forsberg.

De senaste två åren har nätverket främst drivits som en diskussionsgrupp på LinkedIn. Men nu flyttar HR Professionals till egen plattform på sajten HRbloggen.se.

– Det är viktigt att ta detta steg för att inte begränsas av sociala plattformars beslut, förklarar Alexandra Forsberg. Att dessutom kunna göra detta med en stark partner som HR-bloggen gynnar både deras läsare och våra medlemmar.

HRbloggen.se är Sveriges ledande nyhetsblogg inom human resources och besöks av både HR och chefer som vill ligga i framkant.

– Bloggens syfte har redan från start 2009 varit att sprida kunskap och goda idéer inom HR och ledarskap. Genom samarbetet med HR Professionals kompletterar vi sajten med ett väletablerat nätverk, som ger våra läsare viktigt erfarenhetsutbyte med andra yrkesverksamma, berättar HR-bloggens grundare och redaktör Annika Ahnlund.

Den nya plattformen drivs i samarbete med Monster, Sveriges ledande aktör inom nätrekrytering, som bidrar med värdefulla resurser.

– Tillsammans med HR Professionals syns vi i ett sammanhang dit beslutsfattare och yrkesverksamma vänder sig för rådgivning och stöd. Det stärker vår position som en modern rekryteringspartner, säger Stefan Rizvi, marknadschef på Monster Worldwide Scandinavia.

– Vi är ledande aktörer var och en för sig, men tillsammans skapar vi större mervärde för våra respektive medlemmar, läsare och kunder, förklarar Annika Ahnlund.

Forumet kommer även att erbjuda nätverksträffar ”in real life” för dem som vill utvidga sitt kontaktnät och ligga i framkant inom HR.

HR Professionals Scandinavia grundades år 2009 och är idag Skandinaviens största professionella nätverk inom Human Resources. Nätverket drivs avm dess grundare Alexandra Forsberg och har i sin grupp på LinkedIn över 11 700 medlemmar i Sverige, Norge, Danmark, Finland och på Island. Läs mer på http://hrprofessionals.se.

HRbloggen.se är Sveriges ledande HR-blogg och förser sedan maj 2009 läsarna med nyheter och kunskap inom human resources. Visionen är att sprida goda idéer inom personalområdet och att därmed skapa bättre arbetsvillkor för medarbetare och större konkurrenskraft för företag. HR-bloggens grundare och redaktör är Annika Ahnlund. Läs mer på http://hrbloggen.se.

Monster.se är Sveriges ledande aktör inom nätrekrytering. Varje månad besöker flera hundra tusen jobbsökare den svenska sajten och ytterligare tiotals miljoner besöker Monsters sajter i Europa och resten av världen. Monster är världsledande på att matcha rätt person med rätt jobb via avancerad teknik på webben, mobilt och socialt. Läs mer på http://monster.se.

För mer information, kontakta:
  • Alexandra Forsberg, grundare av nätverket HR Professionals Scandinavia, 0734-20 61 02, alexandra@hrprofessionals.se
  • Annika Ahnlund, grundare/redaktör för HRbloggen.se, 0708-12 99 01, annika@hrbloggen.se
  • Stefan Rizvi, marknadschef på Monster Worldwide Scandinavia, stefan.rizvi@monster.se