Infocenter / Att använda Monster / Platsannonser / Aggregerade platsannonser på Monster

Aggregerade platsannonser på Monster

Vad betyder aggregering av annonser?
Aggregering, spindling eller skrapning är några av de vanligaste begreppen för en process som används flitigt i rekryteringsbranschen. Monster och konkurrerande jobbportaler hämtar annonser från flera olika källor på internet så som företags karriärsidor, sociala medier, nischade jobbportaler, partnerflöden samt statliga webbplatser.

Monster publicerar aggregerade platsannonser gratis, vilket hjälper kandidater att hitta och ansöka till så många jobb som möjligt. Samtidigt får företag och rekryterare ökad chans till synlighet, besök och ansökningar till deras platsannonser. Monsters aggregeringsprogram är ett av många verktyg vi använder för att förbättra värdet vi erbjuder till båda sidorna av rekryteringsprocessen.


Har din annons aggregerats och varit synlig på Monster? 

Det är möjligt att du hittar annonser på andra plattformar, till exempel Monster, än den du aktivt publicerat annonser på. Aggregerade annonser länkar tillbaka till originalkällan och har en lägre rankning i sökresultatet än betalda Monsterprodukter. Även om annonsen har en lägre rankning är den effektiv för att öka trafik, unika besökare och ansökningar – och det är helt gratis.


Varför ska jag betala för platsannonser på Monster när mina annonser publiceras gratis?
Aggregerade annonser plockas upp om de uppfyller särskilda krav vilket betyder att alla annonser inte kommer att publiceras på Monster. Aggregerade annonser har också minskad exponering jämfört med betalda platsannonser. De betalda platsannonserna har högsta prioritering och rankas högre med bättre synlighet och har fler alternativ för bredare spridning.

Kontakta oss på 08-506 523 00 om du vill konvertera till betalda platsannonser eller vill diskutera andra rekryteringslösningar.


Är något felaktigt eller inte längre aktuellt?

Monsters jobbaggregering är fullt automatiserad och annonser publiceras med enkel formatering. En annons som har plockats upp av Monster kommer inte att spegla eventuella ändringar som görs i originalet. Det är inte heller möjligt att göra manuella ändringar. Monster kan radera annonsen på din förfrågan men det är inte garanterat att annonsen kommer aggregeras på nytt.


Vem kan jag kontakta för hjälp och frågor?

Kontakta Monsters kundserviceteam via vårt kontaktformulär för att ställa dina frågor eller begära inaktivering. Om du önskar att ta ner eller diskutera specifika annonser vänligen skicka med länk(ar) till annonsen/annonserna på Monster.