Skip to main content

På arbetsplatsen

Läs bland olika artiklar om anställning, hur det funkar att jobba hemifrån eller utomlands samt om uppsägning och relationer på jobbet.


5 tecken: då är det dags att byta jobb

Alla goda ting har sitt slut, så även bra – eller till och med fantastiska – jobb. Och när det sker, se till att det händer tack vare att du hittat något nytt eller aktivt gör ett val att gå vidare, snarare än att du får sparken, blir varslad eller tappar gnistan på grund av en dålig arbetsplats. Men hur och när vet du att det är dags att börja söka dig vidare? Bland annat via dessa fem tecken:

Därför borde du ta (mer) semester

Det spelar egentligen ingen roll vad som står på semesterschemat – huvudsaken är att du tillåter dig själv att ta semester. Känns det svårt att hinna med? Vi har lösningen.

När det nya jobbet blir en besvikelse

Att börja på ett nytt jobb kan vara precis lika spännande som skrämmande. Men har du riktig otur kan jobbet du sett så framemot istället visa sig vara en riktig besvikelse. Vad ska, och kan, du som nyanställd göra om jobbet inte är som förväntat?

Utnyttjas du på jobbet?

Att inte känna sig uppskattad är aldrig en bra känsla. Är du den som alltid jobbar sent eller bollar alldeles för många projekt samtidigt? Då är det dags att göra någonting åt saken.
Back to top