Mall för personligt brev till ungdomar och studenter

Mall för personligt brev till ungdomar och studenter

När du söker jobb är naturligtvis alltid dina meriter viktiga. Det som värderas högst är i regel utbildningar och arbetslivserfarenhet, även om personlighet givetvis spelar roll. Därför är det lätt att utan praktisk erfarenhet av yrkeslivet känna att man är chanslös, men det är du inte. 

 

Här får vi exempel på ett personligt brev som du kan ha som är mall när du som student söker jobb. Istället för att imponera med tidigare anställningar lägger vi här fokus på kompetens och personliga egenskaper.

Tips för ungdom utan arbetslivserfarenhet som söker jobb 

Samtidigt som tidigare anställningar givetvis är meriterande när du söker ett jobb så ska inte utbildningar och personliga egenskaper underskattas. Alla dessa beståndsdelar formar en medarbetare och om du inte har några gedigna arbetslivserfarenheter är det inte någon tragedi. En arbetsgivare är fullt medveten att en ung människa, som studerat eller studerar, helt enkelt inte hunnit få några sådana. Fokusera istället på att lyfta de meriter som du faktiskt har och hur dessa gör dig till en framtidsinvestering för arbetsgivaren. Om du riktar strålkastaren på dina starkaste sidor så kommer du att framstå som en intressant kandidat. 

 

Exempel på personligt brev för ungdomar och studenter 

Ladda ner den här personligt brev-mallen för ungdomar och studenter

 

MS doc

 

Förnamn Efternamn

Födelsedatum: 0000-00-00

Adress: Exempelvägen 1, 123 45 Exempelstad 

E-post: namn@adress.se | Telefonnummer: 000-000 00 00

 

Ansökan till tjänsten som medarbetare på Exempelföretaget

 

Bästa [arbetsgivarens namn], 

 

Jag har länge följt Företaget, dels via era sociala medier men även genom att regelbundet gå in på er hemsida för att se vad som är aktuellt och händer hos er. Jag har noterat att ni som företag växer och anställer nya medarbetare och jag tror att jag skulle passa in utmärkt hos er. 

 

Jag har goda vitsord och referenser från de arbetsplatser som jag har tidigare erfarenhet ifrån och mina betyg från de utbildningar jag har genomfört är bevis på att jag är en professionell och intelligent person. Det jag saknar i erfarenhet tar jag igen med ambition och en stadig kunskapsgrund att vila emot, tack vare mina studier.

Under gymnasiet gick jag Teknikprogrammet här i Staden, med inriktning på samhällsbyggande och miljö. Direkt efter gymnasiet kom jag in på Miljö- och utvecklingsprogrammet, 180 poäng, på Högskolan. Jag är väldigt engagerad när det kommer till att utveckla en hållbar framtid för oss och kommande generationer. Här ser jag en tydlig koppling till er, eftersom ni verkligen ligger i framkant inom miljötänk och uppvisar en långsiktig arbetsmetod. För mig är det viktigt att arbeta på ett ställe som verkligen engagerar sig och inte bara ser miljö och hållbarhet som ett nödvändigt ont.  

 

Jag är en positiv person, vilket är a och o för att verkligen kunna göra skillnad och jag ser möjligheter istället för hinder – det finns alltid ett sätt att lösa saker. Jag triggas av utmaningar och jag är en lagspelare som ofta får höra att jag inspirerar andra i min närhet. Eftersom ni signalerar en anda som är helt i linje med min personlighet och eftersom jag har relevant utbildning vore det jättekul om jag kunde träffa er för en arbetsintervju.

 
 

Med vänlig hälsning, 

Förnamn Efternamn

 

 

Är ditt CV uppdaterat? Varför inte ladda upp ett helt nytt CV på Monster och söka våra senaste där personligheten är det viktigaste?