Mall för personligt brev som säljare

Mall för personligt brev som säljare

När du söker jobb som säljare är givetvis utbildningar och meriter viktiga, men även personliga egenskaper och din förmåga att kommunicera med kunder. Du ska helt enkelt visa att du är säljorienterad. 

Redogör de erfarenheter du har inom försäljning, men glöm inte att berätta om dina kompetenser inom andra områden också så att bilden av dig blir mer nyanserad. En försäljare måste kunna anpassa sig till situationen så kan du visa upp din som en mångsidig person så är det till din fördel.

Tips för dig som söker jobb som säljare

Ett bra tips för dig som söker jobb som säljare är att visa att du är en bra lyssnare. Det är lätt att föreställa sig att en typisk säljare är duktig på att prata, och visst är det så, men en duktig säljare måste också kunna lyssna för att förstå kundens behov. Därför kan det vara bra att betona din förmåga för att lyssna även i det personliga brevet. Nästa tillfälle att visa upp denna egenskap är när du blir kallad till intervju. Lyssnar du noga och ställer frågor så visar du intresse för tjänsten och signalerar att du tar det hela på allvar. 

Personligt brev säljare - exempel

Ladda ner ditt personliga brev för jobbet som säljare här

MS doc

Förnamn Efternamn

Födelsedatum: 0000-00-00

Adress: Exempelgatan 1, 123 45 Exempelstad 

E-post: namn@adress.se | Telefonnummer: 000-000 00 00 

Hej,

Jag såg er annons idag och känner att det erbjudna jobbet skulle passa mig perfekt. Jag har lång erfarenhet av försäljning och kundkontakt och söker mig till säljjobb inom kläder och konfektion då det ligger nära mina intressen. Andra branscher jag har erfarenhet av är dagligvaror, café, hemelektronik och reservdelar till entreprenadmaskiner.

På gymnasiet gick jag Ekonomiprogrammet här i Hemstaden och redan då var jag ganska säker på att jag skulle arbeta inom försäljning. Under sista året arbetade jag extra i en närbutik och fick på så sätt lära mig att bemöta kunder och att hantera kassan. Efter gymnasiet kom jag in på en YH-utbildning på Säljarskolan i Grannstaden. Jag har haft stor nytta av utbildningen som var inriktad mot digital marknadsföring och innefattade delmoment som strategi, analys, utveckling och planering. Under utbildningen fortsatte jag att jobba helger på närbutiken, men efter en tid fick jag ett erbjudande om att börja jobba på ett lokalt café. På caféet hanterade jag kassan och serveringen och tillredde kalla rätter som exempelvis sallader och smörgåsar. 

Under hela mitt liv har jag varit intresserad av kläder och mode så därför föll det sig naturligt att kombinera ett yrke som säljare med mitt intresse och söka mig till klädaffärer. Under tre år var jag anställd på Märkesaffären i hemstaden. Förutom de dagliga rutinerna i butiken ansvarade jag för skyltning av de interna varumärkena. 

Jag blev erbjuden mitt nuvarande jobb efter ha blivit uppmärksammad av en HR-person från [namn på butik] som gillade mitt kundbemötande. I mina uppgifter ingår ansvar för insamling av försäljningssiffrorna som jag rapporterar till kontoret i Huvudstaden. Jag hanterar även besöksstatistik från hemsidan, vilket ger mig väldigt bra underlag inför skyltningar och kampanjer.

Både som säljare och privat är jag en öppen person och jag får ofta höra att jag uppmärksammar människor. Jag har lätt för att prata med kunder och jag anser att goda resultat ofta beror på den egenskapen. Mitt knep för att uppnå bästa resultat är att vara lyhörd för kundens behov. Genom att vara uppmärksam är det mycket enklare att tillmötesgå kunden och dennes önskemål.

Med vänlig hälsning 

Förnamn Efternamn

Är ditt CV uppdaterat? Varför inte ladda upp ett helt nytt CV på Monster och söka våra senaste jobb inom försäljning?