Mall för ett personligt brev för projektledare

Mall för ett personligt brev för projektledare

När du söker jobb som projektledare är givetvis utbildningar och meriter viktiga, men även personliga egenskaper och din förmåga att hantera medarbetare i gruppen. Det är också viktigt att du verkligen lägger tid på att beskriva dina styrkor på ett intressant sätt och undviker onödiga misstag. Undvik uttjatade klyschor som exempelvis ”många bollar i luften” om du inte har konkreta exempel som kan backa upp påståendet. 

Genom att visa att du kan presentera dig själv på ett kreativt och annorlunda sätt signalerar du också att du kan komma med kreativa lösningar i din kommande yrkesroll hos dem.

Tips för dig som söker jobb som jobb projektledare

Att jobba som projektledare är utmanande och roligt, speciellt för en person som drivs av att skapa struktur och ordning. Jobbet kräver att du är tydlig och kommunikativ och att du inte är rädd för att ställa krav på dina medarbetare. Projektledaren är den som ansvarar för att jobbet blir gjort enligt plan och den som ser till att alla inblandade vet vad de ska göra, och när det ska göras. Projektledare behövs i alla branscher men just nu är behovet extra stort inom bygg och anläggning, e-handel, fastighetsförvaltning, IT och rekrytering.

 

Exempel på personligt brev för projektledare

Ladda ner ditt exemplar av Monsters personligt brev-mall för projektledare

 

MS doc

 

Ditt namn

Födelsedatum: 0000-00-00

Adress: Exempelvägen 1, 123 45 Exempelstad 

E-post: namn@adress.se | Telefonnummer: 000-000 00 00
 

Ansökan till tjänsten projektledare
 
Bästa [namn på arbetsgivare],
 

Efter att sett den utannonserade tjänsten hos er har jag läst på om verksamheten och ju mer jag läser om ert företag, desto mer övertygad blir jag om att jag skulle göra ett bra jobb som projektledare hos er.

 

Jag är i grunden Art Director och arbetar för närvarande för en reklambyrå med nio anställda som alla har varierande arbetsuppgifter. Min roll är dels den som formgivare, men till stor del också som den som projektledare. Denna mix har fungerat väldigt väl, men med två olika roller drabbas jag ibland av en intern intressekonflikt, som till exempel när jag som designer vill lägga mer tid på en detalj medan jag i rollen som projektledare måste prioritera att möta deadline. Dilemman som dessa har lärt mig att fatta svåra beslut för projektets bästa – som projektledare vet jag att laget måste komma före jaget.

 

När jag gick Estetiska programmet på gymnasiet insåg jag att min syn på skapande och design var av en kommersiell ton, snarare än styrd av konstnärliga ambitioner. Därför sökte jag mig vidare och studerade grafisk design på Designakademin i Storstaden.

 

Eftersom jag ”sitter på två stolar” i min nuvarande yrkesroll är jag medveten om vilka utmaningar som finns. Att helt och fullt få fokusera på att vara projektledare skulle vara väldigt utvecklande för mig personligen, samtidigt som jag inser att det är en styrka att ha erfarenhet från både produktion och det övergripande ledningsarbetet.

 

Som person är jag lyhörd och dynamisk, jag har lätt för att bemöta människor och är inte konflikträdd. Jag strävar alltid efter att få till ett bra samtalsklimat i gruppen, det gör att man som projektledare på ett tidigt stadium uppmärksammar saker som inte fungerar. 

Om det finns en tystnadskultur i gruppen är det svårt att förändra något, speciellt nära en deadline, genom att tala ut sinsemellan förebygger man konflikter och osämja. 

 

Jag är strukturerad, stresstålig och dessutom humoristiskt lagd men jag tar alltid mitt jobb på största allvar.

 

Med vänlig hälsning,
 

Förnamn Efternamn

 

  Är ditt CV uppdaterat? Varför inte ladda upp ett helt nytt CV på Monster och söka våra senaste jobb som projektledare?