Skip to main content

Christian Pettersson "Jag är envis och gillar lokala pizzerior"

Månadens monster: april 2019

Christian Pettersson "Jag är envis och gillar lokala pizzerior"

Christian Pettersson vinner utmärkelsen månadens monster

Christian Pettersson, aka Chribbson, 31 år, Stockholm

Grattis till utmärkelsen Månadens monster, Christian! Vilken är din bästa egenskap som säljare?

Tack! Jag är en positiv relationsbyggare, med ett genuint intresse för mina kunder. Att läsa av läget och fråga om hur mina kunder har det – det är det absolut roligaste med jobbet. Med flera kunder blir det mycket rese-snack, senast var det en kund som skulle till USA och gå på NHL-hockey. Det ger jobbet en extra dimension.

Sen är jag enormt envis också, har jag bestämt mig för något så gör jag det. Går det inte bra i början så nöter jag på tills det löser sig. När jag har bestämt mig får något, både i arbetslivet och privat, så kör jag hela vägen in i kaklet.

Hur länge har du jobbat på Monster?

Sedan november 2016, innan dess drev jag mitt egna företag inom sälj och telekom.

Det gav mig mycket erfarenheter, bland annat fick jag insikten att driva eget innebär att man måste göra mycket mer än det som jag faktiskt tycker är kul att göra. Dessutom förstod jag att det inte bara är lönen som räknas, utan att ha det är viktigt att ha kul och trivas på jobbet.

För att trivas på en arbetsplats krävs det att jag har en bra chef och kollegor, samt att jag känner att jag utvecklas. Jag vill alltid lära mig nya saker och inte stå och stampa på samma ställe. Jag har jobbat som säljare sedan jag var 16 år och mitt nuvarande jobb är det roligaste jag har haft. Eller, ja kanske inte varje dag...

Hur ser du på rekryteringsbranschens framtid?

Monster rekrytering, vår nyaste produkt, tror jag är definitivt är bäst på marknaden när det gäller att hitta rätt kandidater till ett extremt konkurrenskraftigt pris. När våra kunder har börjat använda den ordentligt tror jag att vi kommer att få se mycket positiva resultat och ännu nöjdare kunder. 

Det är spännande att det händer så mycket på marknaden, men att Monster ändå känns så pass stabila. Jag tror mycket på vårt varumärke! Monsters relationer med kunder är långsiktiga – där sticker vi ut mot våra konkurrenter.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

Då umgås jag med min fantastiska flickvän och reser mer än gärna. Nu är nästa resa till Berlin imorgon. Jag är nyfiken på världen… och på lokala pizzerior!


Back to top