Hur du lämnar ett bestående intryck

Hur du lämnar ett bestående intryck

Lär dig hur du lämnar ett bestående intryck!

Intervjun är ett avgörande steg till ditt nästa jobb och kan göra dig både nervös och stressad. Eftersom alla samtal är unika kan det kännas svårt att veta hur du ska förbereda dig för att få fram ditt bästa jag till en rekryterare. Därför har vi på Monster sammanställt några tips som garanterar att du skapar de bästa förutsättningarna för att komma ett steg närmre ditt drömjobb.  

Se våra 10 tips för att lämna ett bestående intryck!

Skapa Profil

1. Kom förberedd

Ett enkelt sätt att visa intresse och engagemang både för företaget och tjänsten är att läsa på och förbereda dig med kunskap om exempelvis: företagets historia och vision, deras produkter och tjänster, information om marknaden i stort och deras konkurrenter, vad tjänsten innebär och hur du passar in samt varför du är intresserad av att arbeta hos just dem. Om du kommer påläst och förberedd så har du goda möjligheter att imponera på rekryteraren.

2. Fråga och visa intresse

Ett samtal ska inte innebära att endast en person styr konversationen. Se därför till att visa intresse för det som rekryteraren säger, ställ frågor om något som sagts, eller återkoppla till ämnen ni tidigare pratat om. Hur engagerad du är i ert samtal kan påverka hur den du pratar med uppfattar dig. Om du använder dig av ”aktivt lyssnande” genom att nicka, humma instämmande, och titta personen i ögonen så framstår du som tillmötesgående och trevlig. Du kan läsa mer om ”aktivt lyssnande” här i vår artikel om hur du blir bäst på jobbintervjuer.

3. Samtalspunkter

Ibland kan nerver och stress påverka ens beteende i en konversation. Plötsligt tar samtalsämnet slut och du kommer inte på något mer att säga. Gör dig själv en tjänst och förbered ämnen att prata om i förväg så att du alltid har något nytt att tillägga i konversationen om tillfället skulle uppstå att det bli tyst för länge. Dessutom får du fördelen av att du kan styra samtalet på ett sätt som gynnar dig. Försök därför att komma på ämnen som kan framhäva dina bästa sidor.

4. Ta med ett leende

Det slår alltid rätt att möta en person med ett genuint leende. Det får oss att framstå som tillmötesgående, öppna och allmänt vänliga individer. Därför har du allt att vinna på att klä på dig ett litet leende innan du möter en rekryterare. Dessutom är det ett sätt att lura hjärnan att du faktiskt känner dig glad vilket kan påverka ditt självförtroende positivt och även hjälpa mot stress och nervositet. Kom även ihåg att leendet du sänder ut ofta vänder åter till dig.

5. Förbered din öppningsreplik

I en anställningsprocess kommer du nästan garanterat någon gång få höra ”så berätta lite om dig själv”. Missa inte din möjlighet att imponera genom att svara för vagt på en relativt rak fråga. Kom förberedd med vad du vill berätta om dig och din historia, och vad du vill inkludera. Vem är du som person? Vad är din jobbprofil? Har du någon erfarenhet som är extra relevant? Någon prestation du vill skryta om? Ett tydligt svar på denna vanliga fråga kommer öka dina chanser för att rekryteraren ska komma ihåg ditt svar och samtidigt lämna ett positivt intryck.

6. Skapa en personlig kontakt

Ofta i rekryteringsprocesser intervjuar rekryterare många ansökande och det kan ibland vara svårt att sticka ut. Ett bra sätt att se till att bli ihågkommen är att försöka sammankoppla med den du pratar med på en personlig nivå någon gång under intervjun. Det kan till exempel vara att du berättar om något som hänt din hund och frågar om de också har hund, och sedan skapar ni en relation baserat på att ni båda är ”hundmänniskor”. På så sätt kan du stå ut ur mängden, då du nu även är ”hundmänniskan” vilket är lättare att komma ihåg än bara ditt namn.  

7. Frångå manus

Det är alltid bra att komma påläst och ha förberett sig ordentligt, men var inte rädd för att improvisera. Din personlighet sitter inte i de perfekta svaren utan visar sig bäst när du vågar vara dig själv. Det är viktigt att känna in samtalet och därför anpassa dina svar så att de passar till det ni pratar om.

8. Skicka ett meddelande efteråt

Efter en intervju eller ett samtal med en rekryterare, vänta inte för länge med att höra av dig. Ett kort ”Tack för intervjun/samtalet” kan vara tillräckligt. Det är ett ypperligt tillfälle att dels framstå som intresserad av tjänsten och trevlig, men också en chans att lättare bli ihågkommen bland alla andra som också har ansökt om jobbet.  

9. Var självsäker

Oavsett vilken tidigare utbildning eller erfarenheter du har så är din bakgrund värdefull. Det innebär inte att du kommer vara exakt den en rekryterare letar efter för just den här tjänsten. Däremot är det som du kan erbjuda värdefullt för många företag, det handlar bara om att träffa rätt. Så känn dig självsäker i det du kan och det du har varit med om. Försök förmedla vem du är så att en rekryterare kan avgöra om det är just dig de behöver.

10. Vet varför de ska anställa dig

Ett bra sätt att göra ett bestående intryck är att ha ett tydligt budskap om vem du är och varför de ska överväga att anställa just dig. En vag presentation om dig och din profil kan tyvärr lätt försvinna i mängden bland andra kandidater. Fundera därför på vad din vinkel är och vad du kan bidra med till företaget. Kanske är du HR-specialisten som också kan marknadsföring, eller är du systemutvecklare som är expert på ett visst kodspråk, eller är du kock med erfarenhet av projektledning? Att tydligt kommunicera din profil kommer öka din chans att sticka ut ur mängden.

 

Skaffa din nästa intervju!

Med dessa ess i rockärmen om hur du kan lämna ett bestående intryck är det dags att få din chans att glänsa! Skaffa din nästa jobbintervju genom att skapa en gratis profil på monster.se och hitta ditt drömjobb. Kom igång redan idag!

 

Skapa Profil