Personligt brev för jobb inom kundtjänst

Personligt brev för jobb inom kundtjänst

Kundtjänstjobb finns på nästan alla företag och efterfrågan på kandidater är därför stor. Många av jobben kräver ingen tidigare erfarenhet. Kundtjänst kan vara ett attraktivt yrkesområde för dig som nyligen tagit universitetsexamen eller vill ha ett kortsiktigt arbete för att spara ihop pengar till något, till exempel en resa eller en bil.

 

Vad som prioriteras inom kundservice är framförallt social förmåga och problemlösning. Din uppgift är att förstå och lösa kunders problem snabbt och trevligt, oavsett om personen på andra sidan luren, skärmen eller disken är glad eller arg. För att hjälpa dig med en ansökan som visar att du är en stjärna på just detta har vi på Monster satt ihop ett exempel på ett personligt brev för jobb inom kundtjänst.  

Tips för dig som söker jobb inom kundservice

Ett bra personligt brev är anpassat efter egenskaperna och erfarenheterna som efterfrågas av arbetsgivaren. För ett jobb inom kundtjänst är det som sagt särskilt viktigt visa att du är social och duktig på att lösa problem. Det visar du bäst genom att ge exempel från skola, praktik och tidigare jobb.

Läs exemplet nedan och fundera på hur du kan anpassa det efter dina erfarenheter!

Exempel på personligt brev till kundtjänstjobb

 

Ladda ner det här exemplet på ett personligt brev för kundtjänst.

 

MS doc

 

Ditt namn

Födelsedatum: 0000-00-00

Adress: Exempelvägen 10, 123 45 Exempelstad

E-post: namn@adress.se | Telefon: 000-000 00 00 

 

Ansökan till tjänsten som kundtjänstmedarbetare på E-handelsbolaget

 

Bästa [arbetsgivarens namn],

 

Som en positiv och lyhörd problemlösare tror jag att jag skulle passa utmärkt i rollen som kundtjänstmedarbetare på [namn på företag].

 

Jag har precis återvänt från USA efter att ha arbetat som au pair hos en amerikansk familj i ett år. Det var en fantastisk och utmanande upplevelse. Jag fick snabbt anpassa mig till att prata engelska i vardagen och ta hand om tre skolbarn i olika åldrar och med olika intressen. Det var mitt ansvar att se till att barnen var på lektioner, träningar, åt när de skulle och hade det så bra som möjligt. Såklart var det också viktigt att de höll sams och var glada. Det var inte alltid lätt, men jag hittade snabbt bra rutiner och det kändes som att jag blev en del av familjen.

 

I min roll utvecklade jag en förmåga för att hålla många bollar i luften, ta egna initiativ och arbeta strukturerat. När man är au pair tar inte jobbet slut för att klockan slår fem eller för att orken tryter så jag fick lära mig att lugnt och metodiskt lösa problem. Oavsett om tiden på dygnet var obekväm eller om mina energinivåer var låga så var jag tvungen att prestera för att bibehålla harmoni i hemmet. Vid sidan av jobbet gick jag college-kurser i kommunikation och ekonomi.

 

Innan jag åkte till USA gick jag ut med höga betyg från det samhällsvetenskapliga programmet, inriktning ekonomi, på Gymnasiet utanför Stockholm. Jag har ett stort intresse för entreprenörskap och läste kurser i företagsekonomi, ledarskap och marknadsföring. Vi jobbade med datorer dagligen och jag lärde mig att arbeta effektivt i Microsoft Office-paketet.

 

Efter studenten sommarjobbade jag på en restaurang i två månader. Jobbet där lade grunden för de förmågor jag fortsatte utveckla som au pair. Det gav mig också ett service-tänk och laganda. Arbetet handlade först och främst om att hålla gästerna nöjda och glada, vilket vi gjorde genom att samarbeta i vårt väloljade team.

 

På fritiden spelar jag handboll, umgås med vänner eller läser en bok. I framtiden vill jag studera ekonomi på universitetet och starta eget företag.

 

Jag hoppas få möjlighet att berätta mer om mig själv och vad jag kan tillföra [namn på företag] under en intervju. Tveka inte att höra av er om ni har några frågor.

 

Med vänliga hälsningar,

Ditt namn

Känner du dig inspirerad? Ladda upp ditt personliga brev på Monster och sök våra senaste kundtjänstjobb!