Personligt brev för en ingenjör

Personligt brev för en ingenjör

Konkurrensen om ingenjörstjänsterna är hård. Det räcker inte att du är bra på det du gör, du måste lyckas visa det på papper också. Som ingenjör tycker du kanske att det är lättare att skriva ett CV än ett personligt brev. I ditt CV kan du sakligt lista kunskaper och erfarenheter, medan du i ditt personliga brev måste lyfta fram mjukare egenskaper.

Det finns inget som säger att ett personligt brev bara får bestå av meningar och stycken, det går också bra att använda sig av punkter. Vi har satt ihop ett exempel på ett personligt brev för ingenjörsjobb som gör just detta.

Tips för dig som söker jobb som civilingenjör

Om du använder dig av punkter i ditt personliga brev är det särskilt viktigt att du inte bara upprepar vad som står i ditt CV. Tänk igenom hur du kan beskriva tidigare jobb och utbildning med exempel och statistik som visar att du har egenskaperna som arbetsgivaren eftersöker. Att använda sig av punkter i det personliga brevet kan hjälpa dig att sticka ut på ett bra sätt, om det görs i rätt sammanhang. Till ett ingenjörsyrke kan det till exempel vara till din fördel då det visar att du är en person som arbetar metodiskt och kategoriskt, vilka är egenskaper som en ingenjör kan dra nytta utav. 

Exempel på ett personligt brev för ingenjörer

Ladda ner exemplet på ett personligt brev för ingenjörer här!

MS doc

Förnamn Efternamn
Födelsedatum: 0000-00-00

Adress: Exempelgatan 1, 123 45 Exempelstaden
E-post: namn@adress.se | Telefonnummer: 000-000 00 00

Ansökan till tjänsten som försäljningsingenjör 

Hej,

  

Som kundorienterad och snabblärd civilingenjör med stora ambitioner är jag rätt kandidat för rollen som försäljningsingenjör på ert företag. 

Sedan drygt två år arbetar jag som technical sales engineer på Teknologiföretaget. I tjänsten har jag kombinerat en bred kunskap inom elektroteknik med en ständigt växande affärsförståelse för att etablera och utveckla långsiktiga relationer med kunder. Jag har bland annat:

  • Säkrat ett miljonkontrakt med en europeisk återförsäljare.
  • Ökat försäljningen inom mitt produktområde med 20%.
  • Byggt upp ett internationellt kontaktnät med kunder i hela Europa.
  • Lärt mig att arbeta effektivt i tvärdisciplinära team tillsammans med ingenjörer, försäljare och kundtjänstmedarbetare.
  • Rest i snitt 100 dagar om året.

Nu är jag redo för nya utvecklingsmöjligheter och [namn på företag] skulle vara perfekt för detta. Er tillväxt de senaste åren har varit fantastisk. Men som en relativt ny och liten kretstillverkare står ni också inför särskilda utmaningar inom ett område som domineras av stora aktörer. Jag vill hjälpa er att möta dessa utmaningar och fortsätta växa internationellt.

Jag hoppas att mitt brev har fångat ert intresse och att jag får tillfälle att berätta mer om hur jag kan bidra till ert företag under en intervju.

Med vänlig hälsning,

Förnamn Efternamn

Känner du dig inspirerad? Ladda upp ditt personliga brev på Monster och sök våra senaste jobb som ingenjör!