Hur kan jag hålla mitt CV uppdaterat?

Hur kan jag hålla mitt CV uppdaterat?

Hur ofta har du inte suttit ner och försökt sätt ihop ett CV och stött på problem med att komma ihåg alla detaljer från tidigare arbetslivserfarenheter? Inte bara datum och år kan vara knepiga att komma ihåg utan även olika projekt, kurser och uppgifter du har genomfört faller lätt ur minnet.

Självklart har du kanske ingen lust att designa om ditt CV för att kunna infoga varenda liten framgång i din karriär. Men att lägga till en punkt eller två när du tycker att du har åstadkommit något värt att nämna, är ett lätt sätt att bevara viktig information.

Allteftersom du utvecklas inom din karriär är det väldigt lätt att enbart lägga till det senaste jobbet och dess arbetsuppgifter på din CV. Det kan dock vara värt att tänka på hur tidigare jobb och erfarenheter kan intressera arbetsgivare. Antagligen har du en bättre idé nu vad potentiella arbetsgivare är ute efter än vad du hade när du först en gång satte dig ner och skrev ditt CV. Tänk också på att du under tidens gång även uppdaterar dina personliga egenskaper och kvalitéer. Precis som dina kunskaper och erfarenheter så utvecklas även din personlighet under årens lopp.

Ring gärna dina tidigare chefer och hör med efter om de tycker du har missat något i din beskrivning av dina dåvarande arbetsuppgifter. Att upprätthålla kontakten med gamla chefer kan även kanske leda till att du får höra om en intressant oväntad jobbchans.

Försök att alltid tänka på vad arbetsgivaren är ute efter! Se till att du formulerar dig på ett sätt som tilltalar den som läser, det vill säga inga vaga utsmyckade meningar utan var rakt på sak.

Var inte rädd med att vara för ”hård” mot det innehåll som redan finns i ditt CV, det vill säga ta bort allting som inte är relevant. Generellt sett så är det så att information som inte aktivt tillför något värde till ett CV snarare drar ner dess intryck.

Hur fångar du potentiella arbetsgivares uppmärksamhet?
Även om du kanske trivs på det jobb som du har för tillfället kan det ändå vara en bra idé att hålla ett öga på den rådande arbetsmarknaden. Det låter kanske som en domedagsprofetia, men i dagens tuffa samhälle kan man aldrig vara riktig säker på framtiden och oväntade saker som ingen rår för händer.

När du väl är nöjd med ditt nuvarande CV och anser att det är uppdaterat för stunden, lägg ut det på jobbsajter och skicka det till olika företag som du kan finna intressanta att jobba för. Detta kan du göra var tredje månad eller när du känner att du har presterat något nytt på jobbet som bör läggas till.

När du uppdaterar ditt CV på Monster så hamnar du automatiskt överst på listan när rekryterarna söker efter kandidater i databasen. Detta ökar dina chanser att synas då det är ditt CV som arbetsgivare ser först när de söker efter personal med dina kunskaper och kvalitéer. I Monsters databas är det din titel på ditt CV som syns först så gör den slagkraftig och beskrivande för dig. Letar du nytt jobb men vill inte att alla ska veta? Du kan vara helt anonym men är ändå sökbar i CV-databasen.

Det skadar aldrig att visa ett företag att man är intresserad av att jobba hos dem. Ju mer kreativ och aktiv du är när det kommer till att förmedla ditt CV, desto större chans har du att fånga arbetsgivarens blick. Det kan även vara så att de sparar ditt CV i en databas så att nästa gång det blir en jobböppning kanske de har dig i åtanke.