Gör din passion till ditt yrke - precis som influencer-piloten Maria

Gör din passion till ditt yrke - precis som influencer-piloten Maria

Maria Pettersson

Många drömmer om att älska det man jobbar med så pass mycket att måndagar är det bästa som finns på jorden. Vissa har hittat just det jobbet – piloten och influencern Maria Pettersson är en av dem. Maria gästar Taimaz Ghaffari i LoungePodden, där vi får höra hur hon tog steget från restaurangbranschen till sitt drömjobb uppe i molnen.

Hitta jobbet du älskar

Letar du också efter ett yrke som går hand-i-hand med dina intressen? Maria Pettersson har alltid haft en brinnande passion för att resa runt världen och bestämde sig för att göra det till sitt heltidsjobb. Maria har inte bara gjort karriär som pilot utan även som influencer med över en halv miljon följare på Instagram. Nu har Maria en hel business kring sitt Instagram-konto där hennes följare får hänga med i livet som globetrotter och pilot.

Så gjorde Maria för att förvandla sin passion till sitt jobb

  • Hon trodde på sig själv. Maria trodde aldrig att pilotyrket var för henne – främst på grund av hennes kön. Men hon vågade tro på sig själv, satsa pengarna som krävdes och följde sin dröm att resa som yrke.
  • Maria utnyttjade sitt kontaktnät. Konkurrera inte med kontakter – använd dem istället. När Maria byggde sitt Instagram-konto använde hon sitt nätverk för att växa.
  • Hon lärde sig på vägen. Maria visste inte till en början hur man redigerade filmer eller bilder, något som är väsentligt för Instagram. Hon visste heller inte hur hon skulle få över 500 000 följare. Man lär sig längs med vägen – och det kan vem som helst göra!

Ta till dig Marias knep när du själv funderar över din framtida karriär. LoungePodden finns där poddar finns.