Skip to main content

Intervjufrågor säljare: Tips inför försäljningsintervjun

Intervjufrågor säljare: Tips inför försäljningsintervjun

En arbetsintervju är alltid en utmaning, även om du förberett dig noga. Du måste sälja in dig själv hos någon du aldrig träffat innan och som säljare förväntas du vara vara expert på detta, vilket gör intervjun särskilt viktig. Intervjun är din bästa chans att göra ett bra intryck och visa att just du är rätt person för jobbet. 

Säljare ställs inför särskilda utmaningar och Monster har därför specifika tips på hur du lyckas på din försäljningsintervju – oavsett om du är mitt i karriären eller söker ditt första jobb inom försäljning.

Innan arbetsintervjun för tjänsten som säljare

Läs på om arbetsgivaren

Tänk på arbetsgivaren och intervjuaren som en potentiell kund. Du måste förstå dem och deras behov för att övertyga dem om att de ska anställa just dig. Ta reda på vad deras strategi, utmaningar och mål är. Företagets hemsida är bästa stället att börja på. Branschmedier och finanstidningar är också viktiga källor. Sök även efter företaget och nyckelpersoner – till exempel intervjuaren – på sociala medier och läs på om dem. Tänk också på att du faktiskt redan har fångat arbetsgivarens intresse på något sätt, du är ju trots allt där på en arbetsintervju. 

Öva på frågor och svar

Detta är särskilt viktigt. Många frågor återkommer på intervjuer oavsett roll. Men en del frågor är specifika för säljare. Till exempel:

  •  Vad tycker du är en säljares viktigaste egenskaper?
  •  Vad för sorts mål motiverar dig?
  •  Hur skulle du öka vår försäljning på en månad om du var chef här?

Skriv ner möjliga frågor och svar som du baserar på din efterforskning om arbetsgivaren, inklusive frågor du själv kan ställa under intervjun. Dina svar ska ge relevanta och konkreta exempel från tidigare jobb och praktikerfarenheter, helst tillsammans med relevanta försäljningssiffror och statistik. 

Sätt ihop ett intervju-kit 

Det finns vissa saker du alltid ska med med dig till en intervju, som penna och papper, extra kopior av ditt CV, samt frågor om jobbet och arbetsgivaren. På en försäljningsintervju är det särskilt viktigt att ha med arbetsprover som konkret visar vad du kan åstadkomma. Lättsmält försäljningsstatistik, rapporter du har skrivit och omdömen från kunder är några exempel. Samla allt material i en fin mapp (inte en gammal skolmapp med klistermärken på) som du tar med till intervjun. Du har ju ett suveränt tillfälle under intervjun att göra ett gott första intryck, ta vara på det!

Under arbetsintervjun för tjänsten som säljare

Tänk på kroppsspråket

Du vill verka öppen och respektfullt avslappnad. Några tips för att verka självsäker är att le, ta ögonkontakt, sitta med händerna synliga på bordet och komma ihåg att andas. Detta hjälper dig även att hålla dig lugn under samtalet; intervjuare vill se hur du hanterar press och försöker ibland skapa stressiga situationer. 

Våga tänka efter

Under intervjun kommer alltid någon oväntad fråga som man inte räknade med. När det händer gör det inget om det blir tyst när du tänker efter. Börja inte babbla! Försök att komma på ett exempel från din utbildning eller arbetsbakgrund så att du kan ge ett rakt och koncist svar.  Det gör inte heller något om du snubblar på orden ibland, intervjupersonen är van vid att kandidater är nervösa. Ta ett djupt andetag och gå vidare med intervjun.

Ställ frågor

I slutet på intervjun, när intervjuaren frågar om du undrar över något är svaret alltid: ja. Titta på dina förberedda frågor och ställ de som fortfarande är relevanta. Du kan till exempel fråga:

  • Hur skulle en vanlig arbetsvecka se ut för mig?
  • Hur är arbetsbördan under året – är vissa perioder mer intensiva än andra?
  • Hur fortsätter rekryteringsprocessen och när planerar ni att fatta beslut?

Efter arbetsintervjun för tjänsten som säljare

Följ upp

En av de viktigaste egenskaperna hos en säljare är att inte ge upp för lätt. Ett enkelt sätt att visa detta – som förvånansvärt många säljare glömmer bort –  är att följa upp intervjun. Skicka ett mail dagen efter där du tackar för samtalet och nämner något särskilt intressant ni pratade om under intervjun. Visa att du är intresserad.

Gå vidare

När intervjun är över och du har följt upp så har du gjort vad du kan. Sök andra lediga jobb medan du väntar på svar. Fick du inte jobbet? Då ska du tacka för möjligheten, fråga om de har någon feedback, och gå vidare till nästa ansökan. Det är såklart lättare sagt än gjort – det är aldrig kul att få nobben. Tänk på att en bra säljare är ihärdig, men kan också ta ett nej!

 


Är du en grym säljare på jakt efter drömjobbet? Här hittar du lediga jobb inom försäljning. Eller vill du ha fler tips på vad du ska säga under intervjun?


Back to top