Stoppa smittan: Istället för att skaka hand

Stoppa smittan: Istället för att skaka hand

Coronakrisen påverkar nu alla delar av våra liv. Förutom att försöka stanna hemma så mycket det bara går (och såklart tvätta händerna), finns det en annan sak som är väldigt viktigt: att hålla avstånd. Det gäller ju också när du hälsar på kollegor, vänner eller under en arbetsintervju. Att avstå från att skaka hand eller kramas kan onekligen kännas konstigt initialt (du har inte missat klippet med prins Charles?), men det finns ganska roliga alternativ.

Klicka här för att se hela infografen

Namaste

En universell hälsningsgest som också har en vacker innebörd; “Jag bugar för dig“ eller till och med “Ljuset i mig bugar för ljuset i dig“. Så fint!

Armbåge+armbåge

En innovativ handskakning. Istället för att nudda varandras händer så kan man sträcka ut armbågen och hälsa. Då minimerar du risken för smittspridning men kan fortfarande hälsa på ett trevligt (och lite busigt) sätt.

Wuhan shake

Något nytt och spännande: den så kallade “Wuhan shake“. Lyft på tassarna och ge den du hälsar på en liten spark på foten. Tänk bara på att inte sparka för hårt!

Ett leende

Ett stort leende är aldrig fel som en hälsning. Den du hälsar på känner sig sedd och det märks när hälsningen är genuin. Kom ihåg: ett leende smittar (fast på ett positivt sätt såklart).

Den klassiska nicken

En särskild nick riktat mot den du vill hälsa på kan vara riktigt trevligt. Ett mer formellt sätt att hälsa i dessa tider och risken för smittspridning är lika med noll.

Frågan är ju om man verkligen ska direkt gå på en “Wuhan shake“ på arbetsintervjun eller armbågshälsa på sina bekanta? Nja, det gäller att göra en snabb analys av situationen och stämningen och tjuvkika på hur andra runt omkring hälsar. Det viktigaste är att vara försiktig, visa hänsyn och ta hand om varandra.