Exempel på personligt brev som arbetslös

Exempel på personligt brev som arbetslös

Exempel på personligt brev för arbetslösa

Hur skriver du ett personligt brev till en arbetsgivare som arbetslös? Känn inte någon panik om du för tillfället står utan jobb, arbetslivserfarenhet är bara en av många aspekter som värderas när arbetsgivaren letar efter kandidater att anställa. Utöver arbete spelar utbildning, andra erfarenheter och personliga egenskaper också en mycket avgörande roll.

Monster har skapat ett exempel på ett personligt brev som du som är arbetslös kan använda dig av om du behöver hjälp tillbaka in på arbetsmarknaden. 

Tips för arbetslösa som söker jobb 

Som arbetslös är det lätt att du hakar upp dig på att du just i denna stund står utan anställning – det kan bli en ond spiral av dåligt självförtroende som är svår att ta sig ur. Men i dagens samhälle är det inte längre lika självklart att ha ett jobb som det var för tidigare generationer. Därför ska du inte känna dig nedslagen av din situation och när du väl kontaktar en potentiell arbetsgivare ska du fokusera på vad du har att erbjuda och absolut inte ursäkta dig för att du är arbetslös just nu. Lägger du vikt vid vad du faktiskt har för kunskaper och erfarenheter så har du kommit en bra bit på vägen till ett jobb. 

 

Personligt brev-exempel för arbetslös 

Ladda ner ditt exempel på hur du skriver ett personligt brev till arbetsgivare här

MS doc

 

Förnamn Efternamn

Födelsedatum: 000-00-00

Adress: Exempelvägen 10, 123 45 Exempelstad 

E-post: namn@adress.se | Telefonnummer: 000-000 00 00x

 

Bästa [arbetsgivarens namn],

 

Under flera år har jag varit intresserad av att jobba hos er och tjänsten som ni nu annonserar är verkligen en som skulle passa mig, både som person och relaterat till mina erfarenheter och kompetensområden.

 

Min senaste anställning var på Ekonominbolaget där jag under två år var en omtyckt medarbetare. För sex månader sedan rationaliserades min tjänst bort på grund av centralisering. Sedan dess har jag noggrant utforskat mina möjligheter och till sist fastnade jag alltså för er. Jag tror att jag hade kunnat erbjuda mycket till företaget med mina tidigare erfarenheter.

 

Efter att jag gått ut ekonomiprogrammet på gymnasiet jobbade jag flera år i restaurangsektorn. Det var väldigt lärorikt att arbeta i en bransch där snabba vändningar mellan vinst och förlust är något av en röd tråd. När jag sedan valde att börja studera igen föll det sig fullt naturligt att gå vidare på samma bana så jag utbildade mig därför till civilekonom.

 

Direkt efter examen fick jag jobb som controller på Stora Skogsbolaget, där jag blev kvar på samma position i tre år. Därefter fick jag möjligheten att ta en anställning med tyngre ansvar avseende redovisning och revision hos Ekonomibolaget och det var där jag arbetade fram tills för ett halvår sedan. Idag sköts allt detta från deras huvudkontor i Metropolen. 

 

Som jag skrev inledningsvis har jag följt Företaget en tid och nu när jag ser att ni är på jakt efter en intern redovisningsekonom är jag väldigt angelägen att få träffa er och berätta mer.  

 

Med vänlig hälsning, 

Förnamn Efternamn

Är ditt CV uppdaterat? Varför inte ladda upp ett helt nytt CV på Monster och söka våra senaste där personligheten är det viktigaste?