De fem bästa sakerna att säga under en intervju

De fem bästa sakerna att säga under en intervju
Att sitta på en intervju är (nästan) lika pirrigt varje gång. Ett djupt andetag och att förbereda dig väl kan däremot ta dig långt. Precis som dessa fem experttips om vad du gärna ska säga under en intervju. 
 
“Jag kan berätta om en problematisk situation jag lyckats lösa.”
Även om många intervjufrågor kan besvaras med ett enkelt ”ja” eller ”nej”, ska du alltid utveckla dina svar. Detta för att framhäva varför just du passar till den aktuella tjänsten och vad du skulle tillföra. 
 
”Ha alltid en anekdot eller historia från dina tidigare erfarenheter redo som exempel på hur du skulle fungera i tjänsten du söker”, förslår David Morgan, IT-chef på Addison Group. 
 
“Ska jag utveckla?
Att ställa följdfrågor som “låter det rimligt” visar att du vill kommunicera ordentligt och tydligt; en egenskap många arbetsgivare uppskattar. 
 
“Att fråga den som intervjuar dig om denne förstår och följer med i ditt resonemang är ett bra sätt att såväl involvera som visa att du bryr dig. Detta är ofta två punkter som hjälper dig att få en andra intervju”, säger Lynda Zugec, chef på The Workforce Consultants. 
 
“Jag läste om det projektet på er hemsida.”
När man möter någon för första gången är det trevligt att ställa frågor och visa att man är intresserad. Under en jobbintervju visar du ditt intresse för företaget genom att göra research innan intervjun. Detta för att undvika de enklare standardfrågorna och istället kunna ha en intressantare och mer givande konversation. 
 
“Men detta menar jag inte att du ska lära dig företagets “Om Oss”- sida utantill. Utan jag menar att du ska göra research och lära känna förtaget du söker jobb hos”, säger Jessica Campbell, rekryteringschef på Voices. 
 
“Hur kommer det sig att du började jobba här?”
Att ge genomtänkta svar på ställda intervjufrågor visar din kunskap, erfarenhet och kommunikationsförmåga. Företag vill däremot också känna att du är nyfiken på företaget och vad de gör. 
 
“En av de bästa sakerna du kan göra inför en intervju är att förbereda några genomtänkta frågor till din intervjuare”, säger Cheryle Palmer, ägare av Call to Career. Genom att göra det visar du intresse för både företaget och tjänsten, samt att du gjort din läxa innan intervjun. 
 
“Jag skulle verkligen vilja få chansen att bli en del av ert team!”
Det är en stor, och ibland avgörande, skillnad mellan att böna efter ett jobb och att visa ett genuint intresse för företaget och den tjänst du ansökt till. Rekryterare letar efter människor som är entusiastiska över företaget och chansen att få jobba där. 
 
“Om jobbet är ditt förstahandsval och du skulle acceptera det nästan oavsett vad de erbjuder, säg det”, menar Jennifer Bevan, grundare av Job Coaching. ”Rekryterare vill erbjuda exceptionella kandidater ett jobb, som med stor sannolikhet kommer att tacka ja”.