Video: Tre snabba CV-tips från experten

Monster har frågat rekryteringskonsulten Isabel Paymandar om vägledning i CV-skrivandet. Det är inte alltid enkelt, men i videon delar hon med sig av tre enkla tips för att förbättra ditt CV. 

Håll ditt CV uppdaterat

Du kanske inte alltid letar efter ett nytt jobb, men om du ser till att CV:t alltid är uppdaterat kan rekryteringskonsulter och arbetsgivare hitta dig och dina senaste kompetenser i Monsters CV-databas. Dessutom underlättar du för dig själv när nästa spännande jobbmöjlighet dyker upp, då har du nämligen redan ett försprång. 

Tips: varje gång du går en kurs, lär dig ett nytt system eller får utökat ansvar - skriv ner och spara det, kanske i OneNote eller i anteckningarna i mobilen. Då blir det ännu enklare att hålla CV:t uppdaterat. 

Ditt CV ska vara kortfattat

Våga stryka det som inte är relevant i din meritförteckning. Fyll inte på med onödiga ord eller information, utan håll det kort och koncist. Skicka inte sju sidor till en potentiell arbetsgivare, utan bevisa att du kan lyfta fram det som är intressant och passande för just den tjänst du söker. 

Tips: skapa ett brutto-CV, som kan vara hur långt som helst, med alla dina erfarenheter, utbildningar och kunskaper. Då har du alltid hela karriärens erfarenheter samlade och kan snabbt lyfta ut kunskaper om en arbetsgivare eller rekryterare frågar. 

Ha en tydlig layout

Det ska vara enkelt för mottagaren att läsa ditt CV. Se till att det är lättöverskådligt och snyggt. 

Tips: Du kan ladda ner en enkel CV-mall här, för att ha en klassisk layout att utgå från.