Fem tips inför din anställningsintervju

Fem tips inför din anställningsintervju

Det kan vara mycket att tänka på inför en anställningsintervju. Det är väldigt viktigt att försöka ta reda på så mycket som möjligt om företaget, samt att förbereda en personlig presentation om sig själv och ge svar på de vanligaste frågorna. Här ger Monster dig 5 tänkvärda tips inför din arbetsintervju.

Så här förbereder du dig för en anställningsintervju

När du blir kallad till en arbetsintervju gäller det att komma väl förberedd. Du kommer garanterat att få frågor rörande företaget och vet du knappt vad företaget sysslar med ger du inte något vidare bra första intryck. Det gäller att komma lika förberedd till en arbetsintervju som till en viktig tenta.

De vanligaste frågorna under arbetsintervjun

Även om det inte finns någon absolut mall över hur en arbetsintervju ska gå till, finns det ändå vissa moment du kan förvänta dig. Det finns till exempel återkommande frågor som kan vara bra att förbereda sig inför. Här följer några av de allra vanligaste frågorna och lite hjälp med bra svar.

Så här klär du dig inför en arbetsintervju

Man kan tycka att utseendet inte ska ha någon betydelse men faktum är att du ofta blir bedömd redan innan du har sagt ett ord på en anställningsintervju. Därför kan du alltid ringa till företaget innan mötet för att fråga om de har någon klädkod eller ta en sväng förbi och se vad de anställda har på sig. Sikta på att klä upp dig lite mer än vad du skulle göra om du fick jobbet. Det kan signalera till arbetsgivaren att du har ambitioner att lyckas inom företaget.

Så här kan du lugna dina intervjunerver

De allra flesta av oss räds arbetsintervjuer och finner situationen mer eller mindre olustig. Genom att närma sig intervjuerna på rätt sätt kan du undvika den allra värsta nervositeten och minska risken för att göra några större misstag. Att komma väl förberedd till en intervju är självklart det allra viktigaste och ett bra sätt att undvika otrevliga överraskningar. Ta reda på mer om företagets visioner och produkter/tjänster för att kunna använda denna information under intervjun som belägg för varför just du skulle passa på företaget.

Detta ska du fråga på arbetsintervjun

En anställningsintervju handlar inte bara om att bli grillad av intervjuaren utan minst lika viktigt är det att du får svar på dina frågor. De flesta rekryterare räknar med att du har intressanta frågor att ställa. Fokusera på ämnen som är viktiga för dig och samtidigt visar på ditt intresse för företaget och tjänsten. Ställer du inga frågor riskerar du att uppfattas som passiv och ointresserad. Förbered dig därför på minst fem frågor att ställa under anställningsintervjun.