Skip to main content

Vanliga karriärmissar – och hur de undviker dem

Vi har pratat med Monsters egen karriärexpert Vicki Salemi – med mer än 15 års erfarenhet av rekrytering och personalfrågor – om karriärmissar. Vilka är de vanligaste? Vicki ger oss svaret.

Vanliga karriärmissar – och hur de undviker dem
”Ett av de absolut vanligaste misstagen jag sett människor göra om och om igen är att de inte kräver högre lön när de fått ett nytt jobberbjudande. Detta har alltid varit problematiskt för mig som rekryterare. Eftersom jag hela tiden jobbat för arbetsgivaren och dennes erbjudande har jag inte riktigt kunnat leda kandidaterna i rätt riktning och berätta att det definitivt finns mer pengar att hämta. 
 
Att människor blir för bekväma i deras roll på jobbet är ett annat vanligt förekommande misstag. Ofta vet de innerst inne att det förmodligen är dags att leta sig vidare mot nya, större utmaningar men stannar av ren bekvämlighet. 
 
Andra vanliga fall är personer som inte vet hur man spelar med i det politiska spelet på kontortet. Jag stödjer inte på något sätt ”kontorspolitik”, men vare sig vi vill det eller inte så finns dem – och vi behöver kunna hantera dem. 

Jag har också varit med om personer som inte blivit befordrade och istället för att kanske börja se sig om efter nya möjligheter stannar kvar på samma jobb – i flera år! Lojalitet är naturligtvis viktigt, men det kommer ofta en tidpunkt då du behöver utvecklas någon annanstans. 
 
En gemensam nämnare för de allra flesta karriärmissarna är rädsla – rädsla för att gå vidare och rädsla för att kräva mer. Se till att inte vara den personen, för din egen skull!”
 
 

Back to top