Skip to main content

Tre saker att alltid ha med i ditt personliga brev

Tre saker att alltid ha med i ditt personliga brev
Vissa menar att det personliga brevets tid börjar lida mot sitt slut. Enligt en nyligen genomförd studie anser endast 18% av de tillfrågade rekryterarna att ett personligt brev är viktigt. Med det sagt finns det fortfarande många företag som ber om personliga brev, vilket faktiskt är en extra chans för dig. ”Ett personligt brev ger dig chansen att knyta ihop din ansökan på ett bra sätt”, säger Vickie Seitner, grundare av Career Edge One. 
 
Ska du skicka med personligt brev är det viktigt att säkerhetsställa att det är skräddarsytt för det jobb du söker. De tre punkterna nedan är också tre element som alltid ska inkluderas: 
 
Bevisa att du gjort din research
Som rekryterare vill du se att kandidaterna vet vad de ger sig in på. Därför är det viktigt att referera till företaget i fråga tidigt i ditt personliga brev, genom att nämna tjänsten och företaget på något sätt. 
Och lite smicker skadar aldrig. Imponera din framtida chef genom att nämna en av företagets stora framgångar – det blir ett extra plus om det är teamet du söker jobb inom som står bakom. 
 
Managementexperten Alison Green ger ett exempel på hur du på ett snyggt sätt kan väva in detta i ditt personliga brev. Här är ett exempel till ett jobb som skribent: 
Jag är imponerad över hur ni gör miljöfrågor tillgängliga även för icke miljöaktivister (särskilt i Sierra Magazine, där jag blivit helt fast flertalet gånger), och jag skulle verkligen vilja få chansen att bli en del av er och ert arbete. 
 
Här är språket informellt, smickrande och visar att kandidaten vet vad den pratar om. 
 
Relatera dina kunskaper till tjänsten
Ett personligt brev ska även fungera som en skriftlig förklaring till ditt CV. Det är viktigt att du berättar vad du faktiskt kan bidra med i rollen utifrån dina tidigare erfarenheter. 
Karriärcoachen Darrell Gurney har ett väldigt bra tips på hur du kan få fram detta, utan att för den skull tråka ut läsaren:
 
Börja ditt brev med några korta, introducerande meningar och dela sedan upp dokumentet i två kolumner:
1. ”Er kravprofil” till vänster. 
2. ”Mina kvalifikationer” till höger. 
Detta ger en översiktlig och lättläst sammanfattning som på ett tydligt sätt visar vad du kan. Välj ut några meningar från jobbeskrivningen där de förklarar vad de letar efter och klistra in under ”Er kravprofil”. Matcha sedan detta, mening efter mening, under ”Mina kvalifikationer”. 
 
Det är ett väldigt framåt tillvägagångssätt som kan urskilja dig ur mängden. ”Det blir ett kort, självanalyserande sätt att presentera din kunskap på”, säger Gurney. 
 
Du kan självklart göra det på det traditionella viset också, där du skriver och förklarar hur din kunskap matchar tjänsten du söker. 
 
Visa ditt intresse
Här är en övning: Föreställ dig själv på jobbet i tjänsten du söker. Hur skulle det kännas? Du skulle förmodligen vara rätt motiverad, eller hur? 
 
Försök nu att få ned denna motivation och intresse i ditt personliga brev. Om du t.ex. söker ett jobb som webbdesigner, skulle du kunna skriva ”Jag har alltid varit intresserad av hur den digitala världen fungerar och hur man som användare integrerar på webbsidor. Webbdesign har inte enbart kommit att bli min karriär, utan även mitt stora intresse. Därför hoppas jag att jag skulle passa in i denna otroliga roll i ert team”. 
 
Detta innefattar känslor och är långt i från så tråkigt som du kanske tänkt att ett personligt brev behöver vara. 
 
Rekryterare har otroligt många ansökningar att gå igenom, så se till att inte tråka ut dem. Skicka in något som sticker ut och kommer få dem att komma ihåg dig. Det är det som kan göra att du får komma på intervju, istället för att CV:t hamnar i papperskorgen. 
 
 

Back to top