Så gör du när chefen har sina favoriter – och du inte är en av dem

Du ser din kollega tillsammans med chefen: hur de skrattar, drar interna skämt och har en djupare relation än bara ”kollegor”. Ibland försöker du närma dig den sammansvetsade gruppen och bidra med ett skämt eller två, dock utan resultat. De accepterar dig, men inte mycket mer än så. Och sammanträffandevis verkar dessutom alla stora och intressanta projekt hamna i händerna på just den här kollegan.  
 
Det står klart – din chef har en tydlig favorit. Vi har listat tipsen som får din karriär att gå framåt ändå, fast än du inte råkar vara den där favoriten.  

Var ärlig mot dig själv
Det är naturligtvis frustrerande om chefen har sina tydliga favoriter, men försök att inte låta dig påverkas. ”Att klaga och gnälla kommer inte hjälpa dig framåt”, säger karriärexperten Billie Sucher. Fokusera istället på att förbli professionell. 
 
Ett sätt är att vara ärlig mot dig själv – även om det kan svida lite. ”Få av oss vill erkänna att en kollega har mer erfarenhet eller bättre kunskap än oss (vilket innebär mer tid med chefen), men så ser sanningen ofta ut”, menar författaren Alexandra Levit. ”Om du känner att favoriseringen är ett problem, prata med en mentor eller kontaktperson utanför organisationen – i förtroende – för en ärlig bedömning”. 

Försök att se problemet ur fler synvinklar. ”Granska dina prestationer och relationer på jobbet”, förslår karriärstrategen Hannah Morgan. ”Är du lätt att umgås med? Har du bra relationer till dina kollegor? Litar de på dig? Detta är faktorer lika viktiga som dina arbetsmässiga kvalifikationer”. 

Ett annat alternativ är att ta upp problemet direkt med din chef för att höra vad denne har att säga. ”Se till att fokusera samtalet kring hur du kan förbättra ditt arbete”, säger Sucher.
”Ställ frågan hur du kan bli en mer värdefull tillgång i teamet, snarare än att vara arg och frustrerad över situationen. Se även till att prata om dina kort- och långsiktiga mål med chefen och gör en plan för hur då ska nå dem”, säger Levit. 
 
Ta kontrollen
Även om det naturligtvis vore kul att komma bra överens med din chef är detta inte ett måste för att du ska kunna sköta ditt jobb väl. Istället för att oroa dig över vad chefen egentligen tycker om dig, lägg din energi på det som faktiskt spelar roll – ditt jobb. 

”Du kan inte kontrollera chefens beteenden; det enda du kan kontrollera är din egen reaktion gentemot honom eller henne”, säger Sucher. ”Fokusera på det som ligger framför dig – dina uppgifter, ansvarsområden och att göra ditt bästa”. 

Se till att din chef vet att du gör ett riktigt bra jobb genom att regelbundet rapportera kring dina prestationer. ”Vänd dig inte bara mot chefen när det gäller ett problem”, menar karriärcoachen Boni Candelario. ”Visa upp och berätta när det går bra och hur det påverkar hela avdelningens framgångar”.  
 
Pitcha proaktivt nya projekt som kan intressera din chef. ”Om någon annan blir tilldelad projekt och uppgifter som du tycker att du förtjänar, prata med din chef och ge denne anledningar och fakta som stödjer dig”, säger Morgan. 

Välj dina ord
“Reaktionen du får efter att du pratat med din chef om detta kan vara ett hjälpmedel i huruvida du bör stanna kvar eller inte”, menar Morgan.   

Låt säga att du pratat med din chef, ni har diskuterat dina mål och ambitioner om att klättra uppåt och han är förstående och håller med om att du borde jobba med större projekt. Perfekt! Tills du ändå inte får det där intressanta projektet som blivit tillgängligt och du blir besviken och understimulerad i din arbetsroll. 

Om din chef istället är avvisande och ointresserad av att hjälpa dig framåt är detta ett tydligt tecken på att det är dags att hitta någonting nytt. 

“Om du har gjort allt du kan från en professionell synvikel men fortfarande är missnöjd eller obekväm i din situation är det dags att se dig om efter nya utmaningar”, säger Sucher. ”Det kommer alltid att finnas favoriter, men en bra chef vet och visar att alla i teamet är lika viktiga”.