Skip to main content

När det nya jobbet blir en besvikelse

Att börja på ett nytt jobb kan vara precis lika spännande som skrämmande. Men har du riktig otur kan jobbet du sett så framemot istället visa sig vara en riktig besvikelse. Kanske måste du jobba alldeles för många övertimmar. Kanske får du ingen utbildning. Eller värst av allt – jobben är inte alls som du tänkt dig. 

Vad ska, och kan, du som nyanställd göra om jobbet inte är som förväntat? Vi har listat fyra punkter att utgå ifrån:  

Få inte panik
Det är lätt att känna sig besviken eller orolig om de första dagarna eller veckorna på det nya jobbet inte riktigt går som du planerat. Motstå lusten till att ta några förhastade beslut eller fördöm tjänsten helt. Försök istället att tänka igenom vad det är som får dig att känna dig besviken. Skriv en lista på vad du fått höra att tjänsten ska innefatta/dina förväntningar och en för vad dina arbetsdagar faktiskt innefattar.  

Prata med din chef
Personalomsättning är både tidskrävande och dyrt för företagen och din chef kommer därför med största sannolikhet inte vilja att din anställning blir kortvarig. Debbi Titlebaum, HR-chef på Zingy, förespråkar en öppen dialog med chefen. Hon föreslår därför att du ska gå till din chef och säga något i stil med; ”Jag har bara varit här några veckor och det är inte riktigt vad jag förväntat mig. Kan vi gå igenom mina ansvarsområden och se vad vi kan göra för att anpassa tjänsten efter vad som sagts?” 

Om din chef inte kan eller vill hjälpa dig bör du istället prata med er HR-avdelning. 

Ta hjälp av HR-avdelningen
Ingen förstår hur svårt det är att hitta duktiga kandidater bättre än en rekryterare – vilket är till din fördel i detta sammanhang. 

“Det kan finnas flera legitima anledningar till varför ett jobb inte möter ens förväntningar. Om du kommunicerar detta med din chef och HR-avdelning finns det med stor sannolikhet en lösning på problemet”, säger Titlebaum

Krockar långa arbetsdagar med hämtningstider på dagis? Be om flextid. Behöver du mer coachning? Se efter hur det går att lösa. Är jobbet mer oglamoröst än du trott? Be om fler och mer utmanande ansvarsområden. 

Blir inte tjänsten och dina arbetsuppgifter bättre trots flera försök behöver det inte betyda att din framtid på företaget är över. ”Om man som företag har en duktig anställd vill man gärna behålla den”, säger Titlebaum. ”Beroende på företagets storlek så kan det ju finnas andra möjliga arbetsområden”.  

Gå vidare till nya utmaningar
Ibland är den enda lösningen på ett jobb som inte blivit som du tänkt dig faktiskt att sluta. 

Om så är fallet, se till att hitta ett jobb innan du slutar för att undvika ett större glapp i ditt CV. Det är också viktigt att behandla din arbetsgivare med respekt och på ett professionellt sätt – även om de behandlade dig annorlunda – när du slutar. Detta för att undvika att bränna några broar.  

Titlebaum rekommenderar att du alltid ska be om en omfattande arbetsbeskrivning innan du accepterar ett jobb, just för att undvika att hamna i en liknande situation igen. ”En skriftlig jobbeskrivning säkerhetsställer att både du och din arbetsgivare vet vad dina ansvarsområden kommer att innefatta”, säger hon. Ett annat bra tips är också att be den som intervjuar dig att beskriva en typisk arbetsdag, så att du får en större förståelse för hur din vardag kan komma att se ut där.  
 

Back to top