Fem CV-tips för att skriva ett bra CV

Fem CV-tips för att skriva ett bra CV

Att ha kunskap i hur man skriver ett bra och intresseväckande CV är verkligen en konst då det är många detaljer som behöver ses över. Det är inte bara innehållet som är viktigt utan även CV-layouten och utformningen har en stor betydelse.
Hur ska du då gå tillväga för att få den där åtråvärda intervjun?

Monster hjälper dig med fem CV-tips till ditt perfekta CV:

  1. Hur ser en bra CV-design ut? De flesta uppmaningar som råder när det gäller utformning av CV är att man ska vara så försiktig som möjligt när det kommer till design och utseende. En för extrem design kan distrahera arbetsgivaren från innehållet i ditt CV och resultera i att det helt enkelt inte blir läst. Detta betyder dock inte att ditt CV måste vara för konservativt och stelt utan du kan skapa ett CV med lite variation. Eftersom en arbetsgivare bara lägger ungefär 20 till 30 sekunder på att ”scanna” av ditt CV så måste det vara strukturerat och enkelt att läsa.
  2. Skräddarsy mitt CV? Det är inte ovanligt att man som aktiv jobbsökare kan hitta upp emot 20 olika jobbannonser som väcker intresse. Det kan låta som oerhört tidskrävande men det är väldigt viktigt att du skräddarsyr din ansökan för varje jobb du söker. Gör du det kommer dina chanser att få komma på en intervju öka dramatiskt. Följande delar av ditt CV bör vara anpassade för att möta ansökningskraven.
  3. Så undviker du de klassiska CV-misstagen. Det är väldigt lätt att göra små misstag när man skriver ett CV och det är samtidigt svårt att rätta till dessa när ansökan väl är iväg skickad. Därför är det viktigt att se till att undvika dessa fallgropar. Här kommer några av de vanligaste misstagen med tips på hur du kan undvika dem.
  4. Hur kan jag hålla mitt CV uppdaterat? Många tycker att det är svårt att få ihop ett CV och ett av problemen som ofta uppstår är svårigheten att få med alla detaljer kring tidigare arbetslivserfarenheter. Inte bara datum och år kan vara knepiga att komma ihåg utan även olika projekt, kurser och uppgifter du tidigare har genomfört kan lätt falla ur minnet. Det kan anses vara ett stort projekt att skriva om ett CV för att få med varenda liten detalj, men att lägga till en eller två punkter kring något minnesvärt i din karriär kan vara ett enkelt sätt att få med den viktigaste informationen.
  5. Första intrycket är viktigt. Visste du att tusentals rekryterare dagligen söker i vår databas? Tänk dig att du är rekryterare och tittar igenom en mängd av olika CVn. Då är första intrycket viktigt för att ett CV ska väcka intresse och ägnas mer tid en några sekunder. Att ha någon som tittar igenom ditt CV innan du skickar iväg det är alltid bra. Här är några frågor som du och din granskare bör ställa er när ni läser igenom ditt CV.