Skip to main content

Ska man acceptera en befordran utan löneförhöjning?

Har du blivit erbjuden en befordran men ingen tillhörande löneförhöjning? Tappa inte hoppet för det – det finns annat kvar att förhandla om.

Din chef har goda nyheter - du har gjort dig förtjänt av en befordran! Till en början är du naturligtvis peppad på att ta dig an dina nya ansvarsområden, men så nämner chefen ytterligare en ”liten” detalj: befordran innefattar ingen löneförhöjning. Din lön kommer alltså förbli oförändrad, trots att du tar på dig större ansvar och jobbar fler timmar. Hmm…

Men det finns många arbetstagare som inte har någonting emot en befordran utan en medföljande löneförhöjning. En studie genomförd av konsultfirman Korn Ferry visar nämligen att nästan två tredjedelar av deltagarna (63 %) hellre skulle bli erbjuden en befordran utan löneförhöjning än tvärtom – en löneförhöjning utan befordran. 

Varför då? kan man fråga sig. Monsters karriärexpert Vicki Salemi menar att många arbetstagare strävar efter erkännande och nya möjligheter, snarare än bara högre lön. ”Pengar är såklart viktigt”, säger hon, ”men fördelen med en befordran är att du får mer ansvar, mer synlighet och utveckling”. 

Trots detta kommer du med stor sannolikhet ändå att bli förvånad när denna, ibland, tvivelaktiga nyhet presenteras för dig. För hur ska du förbereda dig för möjligheten av en befordran utan löneförhöjning? Säga ”Tack… tror jag?”. Nja, helst inte. Vi har pratat med tre karriärexperter och bett dem om råd. 

Förhandla ändå 
Lisa Gates, förhandlingskonsult och exekutiv coach, tycker att du ska be om en löneförhöjning direkt – trots att ingen nämnt någonting om det. 

”Det är alltid bäst att förhandla om en löneförhöjning direkt när du blir erbjuden en befordran”, säger Gates. ”Skriv en lista på alla de punkter du vill förhandla kring, såsom lön, titel och utbildning”. 

”Ta reda på vad andra med samma eller liknande roll tjänar och var förberedd med en siffra”, fortsätter hon. 

Hennes kunder har ofta märkt att de får mindre betalt än den marknadsmässiga lönen när de gör research. Gates tipsar om att använda detta som en fördel under löneförhandlingen. ”Om din arbetsgivare skulle behöva byta ut dig kommer de ändå behöva anpassa lönen för att lyckas attrahera kvalificerade och duktiga kandidater”, säger hon. 

Om en löneökning inte är ett alternativ tycker Salemi att du istället kan förhandla kring förmåner som mer fritid, flexibla arbetstider och fler utbildningstillfällen. 
 
Oavsett vad måste du förhandla. ”Lägg dig inte bara platt och säg tack”, säger Gates. 
 
Tänk långsiktigt  
Enligt Salemi erbjuder inte alla företag löneförhöjning i samband med en befordran, utan lägger istället på en ökning på din bonus eller liknande. Ta därför reda på om det är en möjlig lösning. 

”Om detta inte är ett alternativ bör företaget ändå kunna erbjuda en löneökning längre fram, baserat på uppsatta mål”, säger författaren Cynthia Shapiro. 

Du kan till exempel sätta upp tre delmål för de första sex månaderna och få bekräftat att du får en löneförhöjning om och när dessa uppnåtts. ”Se till att målen är båda mätbara och rimliga”.

”Om du inte får sätta upp lönebaserade mål kommer du med stor sannolikhet känna dig irriterad och överkörd. Kan inte du och din chef komma överens kan det vara dags att leta efter ett nytt jobb”, säger Gates. 

Boosta ditt CV
Salemi har märkt att befordringar utan tillhörande löneförhöjning har blivit allt vanligare då företagen letar efter sätt att spara pengar på.  

Men ett inte alltid så uppmuntrande faktum kvarstår: ”Din chef förväntar sig att du jobbar på en högre nivå och levererar resultat baserat på det – utan att för den skull kompensera dig rättvist”, säger hon. 

Detta kan vara en tydlig signal på att du borde börja se dig om efter nya möjligheter. Under tiden kan du tacka ja till befordran och passa på att lära dig så mycket du kan för att boosta din profil när du börjar söka jobb.   
 

Back to top