Skip to main content

Fem (för) ärliga out-of-office svar att använda den här julen

Räknar du ner minuterna till jul och tillhörande ledighet? Du är inte ensam. För de allra flesta av oss är vår absolut sista uppgift innan vi får gå på julledighet att skriva ihop ett out-of-office svar. Ett svar som är såväl proffsigt och kortfattat som kanske lite julkul (förutsatt att det är en del av företagskulturen). 
 
Men hur vore det om du fick skriva ett auto-svar precis hur du vill? Ett som visar vad du verkligen tycker om ditt jobb, din chef, kollegor och kommande ledighet? Vi har skrivit ihop några utkast som förmodligen skulle fungera – om du vill framstå som kontorets Grinch det vill säga!
 
När du inte gillar ditt jobb:
Tack för ditt mail. Jag är på semester med begränsad åtkomst till allt vad teknik innebär. (Begränsad åtkomst till allt jobbrelaterat det vill säga – eller iallafall det som är relaterat till det här företaget). Jag kommer att söka så många jobb jag bara kan, med förhoppningen att börja det nya året med någonting nytt. 
 
Tips: Låt det inte gå så här långt. Börja söka nytt jobb i tid istället.
 
När du (äntligen!) närmar dig en befordran:
Tack för ditt mail! Du hade förmodligen förväntat sig ett auto-svar, men så funkar inte jag. Jag kommer fortsätta att läsa min mail med femminuters intervaller ifall någonting akut dyker upp. 
När vi ändå är inne på ämnet har jag faktiskt läst min e-mails under flertalet julmiddagar och blivit tvungen att lura mina småkusiner om att jag skriver med självaste tomten. 
Jag hoppas att du har en härlig jul! Själv kan jag inte vänta tills jag är tillbaka på kontoret igen. 
 
Tips: Hoppa över småsnacket. Njut av din ledighet, koppla av från jobbet och använd dig av de här tipsen för att bli befordrad. 
 
När du inte tål din chef:
Bjällerklang bjällerklang, hör dess dinglidong – för min chef är long gone! Det känns nästan som ett julmirakel, där ”den elaka” är borta över julen. Jag kommer slippa mail mitt i natten, hysteriska samtal och utskällningar. Och definitivt inget ”Åh, kan köpa en till kanellatte till mig. I en julkopp, förstås”. Mitt liv kommer att hitta gnistan igen!
Kanske kommer jag entra kontoret med att ropa “Joy to the World” i korridorerna för att fira. Eller nja. Jag stannar nog hemma istället. Ses nästa vecka!
 
Tips: Så här hanterar du en chef du inte tål
 
När du har jobbiga kollegor: 
Jag har tagit ledigt för att återfinna mitt hopp om mänskligheten (eller om kontoret i alla fall). 
För föga förvånande bakar jag i skrivande stund revisor-Antons julknäck, lär Karin från marknadsavdelningen att inte klicka på ”Reply All” med sin önskelista och hjälper min chef att hitta sista-minuten presenter till alla hans släktingar.  
Om ditt mail är brådskande, vänligen skicka det till Karin. Hon kommer vidarebefordra det till mig. 
 
Tips: Här är tre kollegor du ska försöka undvika på kontoret
 
 

Back to top