5 karriärfrämjande tips

5 karriärfrämjande tips
Är du sugen på att starta en helt ny karriär eller känner du helt enkelt bara att det är dags för utveckling och en karriärskjuts framåt? Oavsett om du planerar för det ena eller det andra så krävs det lite tanke över hur du ska framstå på allra bästa sätt. Hur ska du få det att framgå att du är den oumbärliga professionella tillgång som du faktiskt är?
 
Monster hjälper dig med några viktiga nycklar så att du är förberedd när du väl väljer att gå framåt i din karriär.
 
1. Visa framfötterna
Många har uppfattningen att ett bättre jobb och ett lönelyft måste innebära en ny arbetsgivare, men så behöver det inte alltid vara. Hör dig för inom företaget ifall det finns någon möjlighet att avancera internt. Tala om att du känner att det behövs en förändring och att du trivs så bra inom företaget att du gärna ser att den förändringen sker inom arbetsgivarens väggar.
 
2. Välj rätt tillfälle att byta jobb 
Om du nu bestämmer dig för att det är dags att byta jobb och arbetsgivare så gäller det att välja sitt tillfälle med omsorg. Har du en kommande löneförhandling inom räckhåll eller om det är dåliga tider och kanske ont om jobb inom ditt yrke kan det vara bättre att vänta ett tag.
 
3. Ett steg bak, två steg fram
Det kan låta vansinnigt men i bland behöver man ta ett steg bakåt även i karriären för att så småningom kunna komma framåt i sin utveckling. Det kan faktiskt vara så att ett lägre avlönat jobb i längden kan rendera att du utvecklas snabbare och så småningom klättrar högre på lönestegen.
 
4. Flytta?
Inom flertalet yrken och branscher kan det vara så att det inte går att jobba med just det som du vill jobba med precis där du bor. Eller så kan det vara så att hela ditt kontor ska byta lokaler och ort. Om du utan problem kan anpassa dig till nya omställningar och förändringar så kommer det garanterat inte gå obemärkt förbi. Personal som inte krånglar och ser till företagets bästa uppskattas och värdesätts högt av arbetsgivare. Sådan arbetskraft vill man inte bli av med och ofta kan arbetsgivare vara villiga att ”göra lite extra” för att hjälpsam personal ska bli nöjd och vara företaget troget.
 
5. Byt karriär!
Det är väldigt många som går till jobbet med magont varje dag och enbart ser det som nödvändigt ont. Det behöver faktiskt inte vara så. Du spenderar så otroligt mycket av din dyrbara tid på jobbet att det är otroligt viktigt för din mentala hälsa att du trivs där. Ta kontroll över situationen, sök nytt jobb och få tillbaka lusten att gå upp på vardagsmorgonen.