Skip to main content

Karriärråd

Var är du i din karriär? Vi ger dig tips för din jobbsökning, hur du bemästrar en intervju, bäst löneförhandlar eller tar ditt nästa steg i arbetslivet.

Så skickar du e-mail

Intervjutipsen du inte hört förut

24 saker att undvika när du byter jobb

Därför ska du våga säga nej

Tre saker att alltid ha med i ditt personliga brev

5 ord som låter otrevliga i e-mails

Kan man använda samma ordförråd när man skriver som när man pratar? Ofta ja, men vissa ord kan få dig att låta direkt otrevlig. Här är orden du borde undvika.

Tre tips: så hanterar du lata kollegor

Vill du vara snäll och alltid ställa upp för din kollegor? Inga problem, så länge det inte blir en tidskrävande vardagsföreteelse som påverkar ditt eget arbete. Så här lär du dig att säga nej.

Millennials: så motbevisar du negativa fördomar

”Millennials” låter i vissas öron som ett fult ord. Ett ord som tyvärr förknippas med en del negativa konnotationer – förtjänade eller inte. Vi har listat fem vanliga fördomar du som millennial ofta möter i arbetslivet – och tipsar om hur du motbevisar dem.

Fem karriärrelaterade frågor att ställa dig själv

Ett år har gått, och ett nytt har inletts. Och med nyår hör ofta någon form av nystart till. Men innan du börjar smida idéer om hur du ska ta din karriär till nästa nivå behöver du skapa dig en tydlig bild av hur din situation ser ut i dagsläget - vi tipsar om hur.