Typ av jobb

Heltid

Skickad

3 dagar sedan

Beskrivning

Kristinehamns kommun

Du är en stabil och tydlig ledare som har mod, god kunskap och bred erfarenhet inom utbildningsområdet. Vi söker dig som är en inspiratör och kan tänka både nytt och utanför boxen när det behövs samtidigt som du uppmärksammar det framgångsrika arbete som redan görs. 
 

Ditt uppdrag är att leda en organisation med dedikerade medarbetare mot ett tydligt mål – att öka måluppfyllelsen så att alla barn får möjlighet att klara skolans krav och nå målen för att kunna läsa vidare efter grundskolan.

Din navigeringsförmåga är excellent och du rör dig med lätthet mellan det operativa och det strategiska arbetet, med fokus på den strategiska delen. Vi behöver en ledare som är en duktig kommunikatör, som kan skapa logik, förståelse och acceptans, som har en förmåga att få med sig sina medarbetare, en tydlig ledare som är stark i dessa delar. Du är även en ledare som har en förmåga att få många att vilja. En senior och trygg person som har förvärvat erfarenheter och ser detta som sin nästa utmaning. 

Här får du möjlighet att utvecklas i en kommun med närheten till Vänern och med olika möjligheter till ett trivsamt boende. Här finns ett stort utbud av kultur, evenemang och service och Kristinehamn växer i och med planeringen av ett nytt regemente på orten.

ansvarsområde.

Skolförvaltningens har ca 800 anställda med ett ansvarsområde som omfattar verksamhet för barn från ett år till vuxna i utbildning. Verksamheten omfattar skolstab, förskola och familjedaghem, grundskola inklusive särskola, gymnasieskola inklusive särskola och vuxenutbildning samt musik- och kulturskola. Vuxenutbildningen planeras att flytta till en ny förvaltning.
I ditt ansvar ingår budgetansvar, medarbetaransvar samt ett helhetsansvar för förvaltningen. Kristinehamn har politiskt en klassisk nämndorganisation. 

I Kristinehamn finns en stor drivkraft i att jobba tillsammans och att utvecklas och du kommer att få driva ett förändringsarbete med fokus på en ekonomi i balans, arbetsmiljöarbete, fortsatt utveckling inom digitalisering samt ett fortsatt arbete med samverkan internt och externt. Du rapporterar till kommundirektören och ingår i den kommunövergripande ledningsgruppen.
Vi förväntar oss att du är en person som uppskattar att finnas med i olika nätverk och representera Kristinehamn, vi har ett etablerat samarbete med flera aktörer både lokalt och regionalt och ser att det  finns samarbeten som kan utvecklas ytterligare.

kvalifikationer.

Du har en akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig för uppdraget. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och kan navigera inom både politik och förvaltning. Vi ser att du behöver ha dokumenterad erfarenhet av att driva ett framgångsrikt förändringsarbete inom utbildningsområdet. 
Som ledare har du tidigare erfarenhet av att leda andra chefer, du är inkluderande och delegerande, och vi ser gärna att du är en ledare som prioriterar både interna och externa samarbeten. Våra värdeord är tydlighet, trygghet och tillgänglighet. Det kan som exempel innebära en transparens och en närhet till organisation, medarbetare och invånare. Att ha med sig perspektivet vem är vi till för ser vi som viktigt. En förmåga att inspirera och få dina medarbetare med dig är viktigt för att lyckas i uppdraget. 
Vi ser gärna att du har:
• Rektorsbakgrund 
• En god ekonomisk förståelse, kunskaper i ekonomistyrning
• Erfarenhet av HR-frågor 

ansökan.

Sista dag för intresseanmälan är 2021-02-08
För information: Vänligen kontakta Gabrielle Peteri, senior rekryteringskonsult via e-post:

gabrielle.peteri@randstad.se

 

om kristinehamns kommun.

Kristinehamns kommun har ca 24 000 invånare och ligger vid Vänerns strand. Här finns ett rikt kultur- och fritidsliv och tillgång till vacker skärgård och natur. Variation i boendealternativ, goda pendlingsmöjligheter och ett expansivt näringsliv gör Kristinehamn till en attraktiv etablerings- och bostadsort.

Vårt uppdrag
Vi är en politiskt styrd verksamhet. Det betyder att vår främsta uppgift är att utföra det som beslutas av våra politiker. Tillsammans arbetar vi för invånarnas bästa varje dag. Vi vill skapa förutsättningar för att alla i Kristinehamns kommun ska uppleva livskvalitet under hela livet, oavsett var i kommunen man lever och verkar.

Våra verksamheter

Vi är en arbetsplats för många människor, medarbetare som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter kommunens invånare. Här finns många spännande och utvecklande arbeten inom vitt skilda 

Områden. Förskola, skola, stadsplanering, miljötillsyn, kultur, vatten, renhållning, vård – och omsorg och mycket, mycket mer.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet. Som medarbetare ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt. Tillsammans gör vi varje dag vårt bästa för Kristinehamns invånare!

https://www.kristinehamn.se


Om företaget

R
R
R
R

Randstad

Randstad

Med över 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom hr-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Genom oss kan du jobba som uthyrd konsult eller bli direktrekryterad till en tjänst hos någon av våra kunder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden.

Vi är experter på att hjälpa arbetssökande att hitta rätt jobb och med vårt stora nätverk av kunder kan vi erbjuda lediga jobb från Kiruna i norr till Malmö i Söder, inom i princip alla branscher. Därför är chanserna stora att du hittar ett jobb hos oss som passar just dig. Oavsett om du är specialist på det du gör, har kommit långt i karriären eller ska ta ditt första kliv ut på arbetsmarknaden så har du många möjligheter att utvecklas. Förmodligen fler än du tror.


Att jobba som konsult

Som konsult hos Randstad är du anställd av oss men har din dagliga arbetsplats hos någon av våra kunder. Uppdraget kan vara kort eller långt, på heltid eller deltid, beroende på kundens behov, dina egna önskemål och den karriär du ser framför dig. Som konsult hos oss får du möjlighet till en varierande och utvecklande karriär. Du möter olika företagskulturer och får erfarenhet från olika branscher vilket gör att du får chans att utveckla både dig själv och ditt cv.

Randstad är ett auktoriserat bemanningsföretag, medlem i Bemanningsföretagen och har avtal med samtliga förbund, inom LO på kollektivsidan samt Unionen och Akademikerförbunden på tjänstemannasidan. Som konsult hos Randstad omfattas du därmed av kollektivavtalets villkor för exempelvis lön, försäkringar, pension och semester. Du har samma fördelar som hos en traditionell arbetsgivare, men fler möjligheter att forma din karriär som du vill.


Kontaktuppgifter
Rättarvägen 3
169 03 Solna
Telefon: 020 170 70 70
Epost: info@randstad.se


Företagets storlek

10 000 anställda eller fler

Grundades

1960