Typ av jobb

Heltid

Skickad

2 dagar sedan

BeskrivningHar du en teknisk utbildning som civilingenjör eller högskoleingenjör inom energi? Letar du efter en roll där du får möjlighet att ta ett stort eget ansvar för att driva ditt område framåt? Just nu söker vi en Tekniskt ansvarig till TLS Energimätning. Vill du vara en del av ett mindre bolag med högt i tak och där ditt arbete verkligen gör skillnad för det finansiella resultatet? Då välkomnar vi din ansökan redan idag!

Om tjänsten

TLS Energimätning (en del av Addtech koncernen) söker nu dig som under 1 år vill axla rollen som Tekniskt ansvarig på företaget, då deras nuvarande produktchef ska på föräldraledighet. Därefter finns mycket goda chanser till tillsvidareuppdrag då företaget växer och utvecklas med nya produkter och nya marknadssegment framgent.

Då företaget endast har 8 anställda så kommer du att på daglig basis arbeta väldigt tätt tillsammans med samtliga kollegor. I rollen rapporterar du direkt till företagets VD. Då din närmaste chef ej själv besitter någon större teknisk kunskap kommer du redan från start få ta ett stort eget ansvar, vara med och bidra med dina tankar och idéer och självständigt driva dina frågor framåt, såväl internt som externt. Till ditt stöd kommer du ha leverantörernas tekniska support-avdelningar samt kunniga kollegor inom säljkåren. Utöver detta kommer du gå bredvid nuvarande produktchef i en månad innan du axlar rollen fullt ut.

TLS arbetar med alla stora aktörer inom Energisverige. Tillsammans med partners och kunder arbetar vi med energimätning och de möjligheter Internet of Things innebär för vår bransch. Det är spännande ny teknik som nu rullas ut och du kommer kommunicera och arbeta med alla våra kunder, samarbetspartners och internationella leverantörer.

Arbetsuppgifter

 • Du kommer att vara länken mellan teknik och marknad vilket innebär att du stöttar säljavdelningen med teknisk kompetens, i det dagliga säljarbetet, i långsiktigt strategiarbete, såväl som i upphandlingar.
 • Du har all teknisk kontakt med företagets tillverkare som befinner sig i Sverige, Tyskland och Polen, både när det gäller problemlösning och att vara med och påverka produktutvecklingen så att vi uppfyller kraven på den svenska och norska marknaden.
 • Du ansvarar även för all teknisk kontakt med kunder i Sverige och i Norge, både grundläggande teknisk support och mer djupgående och långsiktig problemlösning och produktanpassning. Du hjälper till med implementering av företagets produkter i stora utrullningsprojekt och håller i kundutbildningar tillsammans med säljarna.
 • Du håller kontakten med branschorganisationer för att bevaka branschkrav, lagkrav och kommande tekniska behov på marknaden.
 • Du håller dokumentation för produkter uppdaterad.

Vi söker dig som

 • Teknisk utbildning inom energi, såsom civilingenjör eller högskoleingenjör.

och/ eller

 • Erfarenhet av energibranschen, framför allt fjärrvärme.

Meriterande men ej krav: * Det är meriterande att ha arbetat med mätning och mätinsamling inom utility, och/ eller fastighetsteknik eller fastighetsautomation. * Kunskap om värmemätare och vattenmätare * B-körkort

Då rollen är en mix av teknik och marknad är det viktigt att vara affärsmässig och kunna se saker ur både tekniskt och kommersiellt perspektiv. Det viktigaste för företaget är att deras kunder ska få bra service så snabbt som möjligt. Det är därför viktigt att du tycker att det är roligt och viktigt med kundnöjdhet och att du inte lämnar saker hängande i luften. Du måste kunna arbeta med långsiktiga projekt parallellt med att lösa kortsiktiga problem som dyker upp löpande, prioriteringsförmåga är viktigt.

Kompetenser som är särskilt viktiga vid denna rekrytering är: * Ansvarstagande * Serviceinriktad * Problemlösande * Samarbetsförmåga

Övrig information

 • Start: 1 april
 • Omfattning: Heltid, 1 års vikariat med god möjlighet till tillsvidareanställning
 • Placering: Skeppsbron i centrala Stockholm. En del resor kan förekomma i tjänsten.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av

  sts02@academicwork.se

  .

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

TLS Energimätning AB är en ledande aktör inom energimätning med försäljning av värme- och vattenmätare till energibolag, fjärrvärmeverk och VA-organisationer. TLS är ett bolag inom Addtech koncernen som idag omsätter 12 miljarder. Läs mer om hur TLS beskriver sin verksamhet här.


Om företaget

A
A
A
A

Academic Work

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. 

Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på academicwork.se 

 

Företagets storlek

1,000 till 1,499 anställda