Anställningsform

Heltid

Publicerad

1 dag sedan

Placering

Stockholm, STHM

Beskrivning

BDO är en heltäckande affärspartner till företag i deras vardag och på sin utvecklingsresa. Vi erbjuder bred och djup kunskap inom affärsrådgivning, revision, skatt och outsourcing av redovisning och lön. Vi finns på ett tjugotal kontor runt om i Sverige och ingår i BDOs världsomspännande nätverk – en av världens största revisions- och konsultorganisationer med över 91 000 medarbetare i fler än 160 länder. Vi vill knyta kontakter för att skapa långvariga relationer. Personligt engagemang är lika viktigt för oss som kunskap och kvalitet. Vi tror att det är den insikten som har gett oss branschens nöjdaste kunder. 10 gånger om.

Vi erbjuder en möjlighet för topptalanger att bli del av ett framgångsrikt och högpresterande M&A team.

Under de senaste åren har BDO haft stark tillväxt inom Corporate Finance och varit bland de mest transaktionsintensiva rådgivarna i Sverige inom ”small och mid-market” segmentet. Vi upplever en fortsatt stark efterfrågan och behöver stärka vårt team inom Mergers & Acquisition (M&A) – Försäljning, köp och samgåenden av bolag. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Sveavägen 53 i Stockholm. Som Associate inom M&A kommer du att få vara delaktig i hela processen (såväl sälj som köp och i pitchsammanhang) från att identifiera potentiella köpare, ta fram presentationsmaterial, värderingssimulering, ha löpande kontakt med kontakt med såväl kund som köpare samt vara delaktig i prisdiskussioner och avtals- och slutförhandlingarna.

Variation på uppdrag är stor, både vad det gäller storlek och bransch. Vår kundbas består primärt av entreprenörer och andra ägarledda företag men även private equity, börsnoterade och multinationella företag. Du kommer även erbjudas möjlighet att lära dig mer om BDOs andra tjänsteområden såsom; skatt, redovisning, revision samt andra delar inom rådgivning, t.ex. Transaction Services och Valuation. Du kommer även att involveras i gränsöverskridande projekt och jobba nära kollegor inom BDO Corporate Finance utanför Sveriges gränser. Dina arbetsuppgifter kommer nästan uteslutande utföras i projektform och du kommer att arbeta väldigt nära dina teammedlemmar.

Vårt erbjudande
Våra drygt 700 medarbetare är grunden till vår utveckling och vår absolut viktigaste tillgång. Därför vill vi vara en av branschens mest attraktiva arbetsplatser. För andra året i rad tog vi emot utmärkelsen Karriärföretag 2021. Hos oss får du chansen att utvecklas i en trivsam arbetsmiljö och inkluderande företagskultur. Vår verksamhet präglas av goda relationer, delaktighet och långsiktiga karriärvägar. Du får tidigt stort ansvar samt möjlighet att påverka ditt arbete. Vårt breda tjänsteutbud innebär också att vi kan hjälpa kunderna på många plan. På så vis växer både du, ditt team och vi som bolag.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har ett genuint intresse för finans och näringsliv och brinner för finansiell analys och att göra affärer och på så sätt bidra till vår fortsatta tillväxtresa.

  • Åtminstone kandidatexamen inom ekonomi, gärna med inriktning mot finans. Från din universitetsutbildning tror vi att du har med dig mycket goda studieresultat.
  • Mycket meriterande med tidigare arbetslivserfarenhet från M&A eller Transaction Services (gärna 1-2 år).
  • Vi ser även mycket positivt på om du har erfarenhet/kunskaper inom redovisning och revision (gärna 2-3 år).
  • Du har mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint och är duktig på att genomföra såväl finansiella- som makroanalyser och presentera dem på ett professionellt sätt.
  • Då en stor del av uppdragen är av internationell karaktär är det viktigt att du är trygg i att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska.

Vi värdesätter personliga egenskaper som affärsmässighet, analytisk förmåga i kombination med social kompetens och prestigelöshet. För att lyckas väl i den här rollen ser vi även att du är en mycket driven person som ständigt vill utvecklas och lära dig mer.

Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid.

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med ditt CV och personliga brev.