Typ av jobb

Heltid

Skickad

3 dagar sedan

Beskrivning

DHL

Söker du en roll som präglas av att driva förändring och av att utveckla dina medarbetare. DHL Freight söker en gruppchef till redovisningsgruppen för leverantörsreskontra/AP, med titeln Purchase to Pay Manager. Här får du chansen att arbeta på ett av de ledande företagen i världen inom logistik med goda utvecklingsmöjligheter och på en arbetsplats som präglas av miljötänk och god stämning!
Som gruppchef ansvarar du för ett team på fem personer och rapporterar till Head of Accounting DHL Freight. Tjänsten är lokaliserad till huvudkontoret i Frösunda, Solna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Effektivisera och kvalitetssäkra processerna inom Accounts Payable samt medverka till best practice
 • Leda och prioritera arbetsuppgifterna inom teamet
 • Löpande kommunikation med interna funktioner och externa partners
 • Kontakt med och kravställning mot SSC
 • Säkerställa att teamet förser interna och externa kunder med professionell service
 • Säkerställa att bokföringsunderlag i huvudboken bokförs korrekt och inom rimliga tidsramar
 • Intercompany-koordinering

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och erfarenhet av arbetsledning samt process- och systemorienterat förbättringsarbete. Gärna från en större organisation.
Det är ett krav med högskoleexamen inom ekonomi. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska, i såväl tal som skrift och är även van att arbeta i Excel samt i större affärs- och ekonomisystem. Det är meriterande om du har arbetat mot outsourcingpartners tidigare och vi ser det också som positivt om du har erfarenhet av Oracle och/eller Basware.

Personliga egenskaper:
Rollen som gruppchef präglas mycket av att driva förändring och att utveckla gruppen och funktionen. Vi är stolta över att hålla en hög servicenivå internt. Rollen innefattar många kontaktytor och du behöver därför ha en god kommunikativ förmåga. För att trivas behöver du ha både driv och en lösningsorienterad inställning. Vi ser också gärna att du har ett intresse för processer och IT-system eftersom du i rollen kommer att vara den som bl a leder uppgraderingar och nya systemimplementeringar för leverantörsreskontran.

DHL Freights erbjuder:
Vi på DHL trivs och många av oss har jobbat här länge. Vi är ett företag som ser våra medarbetares utveckling och potential – vi vågar satsa på våra medarbetare! I det stora globala, och internationella bolaget som vi är, har vi en härlig teamkänsla med familjär stämning där vi respekterar varandra. Här finns mycket medarbetarengagemang samt humor och vi tycker om att fira våra framgångar. Vi är certifierade i Top Employer vilket innebär att vi är en arbetsgivare som erbjuder den bästa arbetsmiljön för medarbetare att utvecklas både professionellt och personligt. Miljö och hållbarhet är viktigt för oss, vi arbetar ständigt med att utvecklas för att ligga i framkant, vilket uppmärksammas och ger resultat. Vi tar ansvar och blev bland annat utsedda till bransch vinnare av Sustainable Brand Index B2B för tredje året i rad.

Placeringsort: Solna

Om företaget:
DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 470 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL i Sverige har ca 4000 medarbetare och 60 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.

I denna rekryteringsprocess samarbetar DHL Freight med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 3:e februari 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!


Sökord: Redovisningschef, Redovisningsansvarig, Accounts Payable, Gruppchef, Head of Finance, Accounting manager, Chief accountant, Finance Director, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Group accountant, Financial controller, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, Financial manager, CFO, Finance manager,

Om företaget

D
D
D
D

DHL

Meritmind är konsultföretaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Vi bistår företag och organisationer med projekt, interimstjänster samt rekrytering inom ekonomiområdet. Från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Linköping hjälper vi kunder i hela Sverige och internationellt. Företaget grundades år 2000 och består idag av ca 400 medarbetare.

Företagets storlek

100 till 499 anställda