Typ av jobb

Heltid

Skickad

30+ dagar sedan

Beskrivning

Intresserar du dig för grön teknik och vill vara med när ett av Sveriges mest intressanta techbolag storsatsar. Här får du göra ett avtryck på riktigt, potentiellt skriva historia och delta i utvecklingen av ny teknik som kan ersätta förbränningsmotorer världen över.

Cell Impact är ett mekaniskt innovationsföretag med målet att revolutionera masstillverkningen av de många flödesplattor som sitter i framtidens bränsleceller. Genom att driva fordon på vätgas, istället för fossila bränslen, slipper man alla avgaser och får endast rent vatten ur avgasröret.

För att lyckas med detta har vi utvecklat en helt egen och unik metod för serieproduktion som rönt ett stort intresse från kunder världen över. Vi som arbetar här är nyfikna ingenjörer, entreprenörer och produktmänniskor som brinner för att kunna överlämna en renare värld till kommande generationer.

 

ARBETSBESKRIVNING

Som applikationsingenjör är du ytterst involverad i utvecklingsarbetet av flödesplattorna som sitter i bränslecellen. Du arbetar tätt tillsammans med världens mest framstående bränslecellstillverkare och deras respektive utvecklingsavdelningar. I din roll ansvarar du för att ta emot nya applikationer ifrån kund, förstå vad som är viktigt för kunden samt för att simulera formning och undersöka producerbarhet av respektive modell.

Du kommer bland annat att:

  • Ha kontakt med internationella kunder och vägleda dem i komplexa frågor rörande mönster, material och design av flödesplattor.
  • Genomföra dynamiska simuleringar av formningsmönster och lämna feedback till kunden beträffande geometrier för att göra deras mönster producerbara.
  • Skriva tekniska rapporter och presentera resultat externt och internt.
  • Arbeta med intern processutveckling för att säkerställa kvalitet och bidra till en tillverkningsprocess i världsklass.

Som Applikationsingenjör kommer du ingå i ett mindre team av drivna och erfarna ingenjörer. Resor inom Europa, Nordamerika och Asien ingår i tjänsten. Rapportering sker till Chief Application Engineer.KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har goda materialkunskaper och är lika intresserade av dig som är i början av karriären som dig med längre erfarenhet. Vi vill att du har:

  • En utbildning som Civilingenjör eller PhD med någon form av materialvetenskaplig inriktning.
  • Kunskap om hur tunt rostfritt stål och andra tunna plåtmaterial uppför sig mekaniskt.
  • Erfarenhet av dynamiska simuleringar i LS-DYNA eller annan likvärdig mjukvara.
  • Förmåga att uttrycka dig obehindrat på såväl svenska som engelska i både tal och skrift.
  • Kunskaper om elektrokemi och korrosionslära är meriterande.

 

PROFIL

Du är en nyfiken och vetgirig person som vill vara med och utmana konventionella metoder. Hos Cell Impact är du med och sätter en helt ny industristandard vilket ställer krav på djupgående tekniskt intresse. Du trivs i samarbete med kollegor och är pedagogisk och vägledande i dialog med kunder. Utöver detta är du en strukturerad person som finner drivkraft i att vara del av en spännande resa med höga krav.

 

Ansökan och information

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Calle Negendanck, på telefonnummer 073-147 0635 eller Carl.Negendanck@axoconsulting.se. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan!

 

About Cell Impact

Cell Impact was founded in 1999 and is now a leading mechanical manufacturer of advanced bipolar flow plates for hydrogen fuel cells. With our proprietary forming method, high-velocity forming, we offer high-volume manufacturing of plates with complex and precise flow patterns. Our customers include the world's premier producers of hydrogen fuel cells. For more information, please visit www.cellimpact.comAxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.