Mpya Sci & Tech AB
JOBBINFORMATION
ANSTÄLLNINGSFORM
Heltid
PLACERING
Stockholm, STHM
SKICKAD
Idag

Beskrivning


KI Innovations är ett passionerat innovationskontor och en inkubator som hjälper forskare och entreprenörer genom hela processen från idé till innovation. Delar du denna entreprenörsanda och vill få chansen att som affärscoach arbeta med nyttiggörande av världsledande life science-forskning tillsammans med trevliga och kompetenta kollegor? Då kanske detta är rätt roll för dig!

Om KI Innovations

KI Innovations är ett innovationskontor, en inkubator och ett helägt dotterbolag till Karolinska Institutet Holding. Företaget nyttiggör forskningsresultat inom life science genom att utvärdera och verifiera olika typer av projekt med kommersiell potential samt stöder den affärsmässiga utvecklingen till bolagisering eller licensiering. Vidare erbjuder KI Innovations utbildning, professionella nätverk, finansiering, expertkompetens inom entreprenörskap och affärsutveckling samt inkubationsmöjligheter för projekt och företag inom life science.

Innovationskontorets erbjudande riktar sig till forskare och studenter som vill kommersialisera sina idéer och skapa förståelse för hur väl deras idéer möter behoven hos den tilltänkta målgruppen samt hur de kan utvecklas vidare. KI Innovations har sedan starten 1996 utvärderat över 1 500 forskningsbaserade idéer och de har ett konsultnätverk bestående av 150 konsulter.

Tjänsten

I rollen som affärscoach inom innovationskontorsverksamheten fungerar man som en viktig vägvisare/coach för uppfinnare och hjälper till i strategiska beslut och prioriteringar, samt bistår med nätverkskontakter. Man stöder därigenom den affärsmässiga verifieringen och utvecklingen av olika typer av life science projekt med kommersiell potential.

Arbetsuppgifterna består bland annat i att:​

 • Genom möten med idéägare genomlysa projektidéer och identifiera kritiska frågeställningar
 • Presentera projekt för intern beslutsgrupp för beslut om finansiering​
 • Involvera relevanta konsulter för genomförande av uppdrag​
 • Följa upp genomförda uppdrag och uppdatera strategi baserat på utfall​
 • Tillhörande administration ss dokumentation, rapportering, mötes- och ansökningsplanering
 • Omvärldsbevakning (med avseende på potentiella samarbetspartners, finansiering, kompetensutveckling osv) i syfte att effektivt kunna guida idéägarna till relevanta aktörer även utanför KI Innovations​
 • I samarbete med vår kommunikatör lyfta relevanta händelser inom både verksamheten i stort som i de enskilda projekten​
 • Presentera projekt för potentiella tagare, investerare etc​
 • Bidra till verksamhetsutveckling​

Som affärscoach får du möjlighet att arbeta med nyttiggörande av världsledande life science-forskning tillsammans med ett mindre team av erfarna och trevliga kollegor. Man har i rollen kontakt med ett stort externt nätverk av specialistkonsulter, investerare samt marknadsgruppen vilket sätter krav på flexibilitet.

Din profil

I rollen söker man en flexibel och team-orienterad person med erfarenhet av att ta forskningsinnovation till produkt (antingen i delar eller i sin helhet) som vill stötta forskare/entreprenörer i samma resa. Som affärscoach behöver man vara fokuserad och strukturerad med mycket god kommunikationsförmåga. Man behöver vara bekväm i att interagera med människor på olika nivåer och med olika kompetensbakgrund. Man behöver även vara bekväm med att kommunicera på engelska.

Vidare behöver man ha förståelse och intresse för både forskning och kommersialisering samt vara bekväm i att hålla dragningar och presentera. Andra viktiga egenskaper för rollen är att man är serviceorienterad och prestigelös.

Krav och meriter:

 • Life Science bakgrund eller motsvande kunskap från branschen
 • Erfarenhet av nyttiggörande av akademisk forskning
 • Erfarenhet av projektledning/ innovationsarbete eller innovationsstödjande arbete
 • Akademisk utbildning inom naturvetenskap eller teknik alternativt motsvarande
 • God kommunikativ förmåga i både svenska och engelska
 • Erfarenhet av / kunskap om patent
 • Erfarenhet av bolagsbildning och kapitalanskaffning

Det är starkt meriterande om man har tidigare erfarenhet från inkubatorverksamhet eller motsvarande. Stor vikt kommer även läggas på personlig lämplighet.

Vi kan erbjuda dig en omväxlande och utvecklande roll där det finns goda möjligheter att växa i sin roll i sin roll som affärscoach och bredda sina kompetenser därinom på lång sikt tillsammans med kollegor och kunder.

Det som karaktäriserar KI Innovations medarbetare är deras dedikation, expertis och serviceförmåga. Vi söker dig som vill vara med och hjälpa till att göra nästa samhällsnyttiga innovation möjlig!

Ansökan

Känner du igen dig själv i beskrivningen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ellinor Crafoord, 0721765167 eller mail

ellinor.crafoord@mpyascitech.com%20

om du har frågor eller vill veta mer. Välkommen med din ansökan senast 10 oktober på www.mpyascitech.com. Notera att intervjuer sker löpande och att anställningen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så ansök gärna redan idag!

Om företaget

Mpya Sci & Tech AB logo

Mpya Sci & Tech AB

Mpya Sci & Tech är skapat av och för människor som älskar teknik och naturvetenskap. Vi är inte här för att göra något som alla andra gör. Vi tar nischad rekrytering och konsulting till en ny nivå med fokus på kandidatperspektivet. Det är därför vi kallar oss Talent Advisors. Vi tror att de riktiga talangerna är de individer som vågar utvecklas genom hela livet. Med lång erfarenhet och djup kunskap om branschen har vi skapat ett framåtlutat och spetsigt bolag, på vårt sätt. På Mpya Sci & Tech tror vi på ett hållbart arbetsliv där vi tillsammans bygger en kultur med genuin delaktighet, ivrig nyfikenhet och möjlighet att få vara sig själv. Kom och utvecklas ihop med oss i Göteborg och Stockholm. Hos en arbetsgivare i världsklass.

FÖRETAGSINFORMATION
FÖRETAGETS STORLEK
50 till 99 anställda
BRANSCH
Biotechnology/Pharmaceuticals
GRUNDAT
2019
WEBBPLATS
https://mpyascitech.com/