Skip to main content

Strategi för ditt jobbsökande

Hitta artiklar om olika karriärmöjligheter, jobbsökande och karriärutveckling.


Så hamnar du rätt i karriären – oavsett ålder

Dagens arbetsmarknad är uppbyggd av fyra generationer som alla är ute efter olika saker. Monster har därför genomfört en studie där över 2 000 personer från de olika generationerna svarade på vad som är betydelsefullt för dem när det kommer till jobb och karriär.

Ett nytt år, ett nytt du – därför ska du leta efter nya utmaningar

Samma sak, år efter år. När kalendern visar att ett nytt år börjat, börjar ofta även tankarna kring att hitta ett nytt jobb eller utmaningar att träda fram. För är det kanske nu det faktiskt är dags att ta tag i den där efterlängtade förändringen? Varför inte! Vi har listat några anledningar till varför nu är den perfekta tiden.

10 sätt att förbättra jobbsökandet på

Du har hållit på i månader – skickat ut ansökningar, nätverkat en del och till och med köpt den perfekta kontorslooken. Men ingenting har hänt och du står fortfarande där utan ett jobb. Lätt att bli frustrerad och osäker? Absolut. Finns det en lösning? Självklart.

Att nätverka: 13 vanliga misstag

Vad är det som gäller när man nätverkar egentligen? Och vad ska man undvika? För att förbereda dig ordentligt har vi listat 13 av de vanligaste misstagen.